23 године не долази на посао, а плату прима редовно

Током 24 године "каријере" наставница биологије у Индији је на посао ишла свега годину дана, а за све то вријеме редовно је примала плату.

Свијет 23.08.2014 | 16:24
23 године не долази на посао, а плату прима редовно

Ова информација у јавност је изашла када се директорица једне основне школе у средњем дијелу Индије пожалила властима на наставницу која у 24-годишњој каријери на посао није долазила 23 године. Директорица Сусхма Ваисхyа казала је како је наставница биологије Сангеета Касхyап без оправдања са посла отсуствовала 23 године те да је за сав тај период уредно примала плату.

Касхyап је 1990. године добила посао у једној основној школи у држави Мадхyа Прадесх. Након прве године рада добила је дозволу за одсуство које је продужавала три године заредом. Четврту годину наставница је добила премјештај у школу Ахилyа Асхрам у коју је дошла само једном и то како би администрацији уручили документацију за породиљско одсуство. Послије истека законски предвиђеног породиљског одсуства Сангеета Касхyап се није јавила на посао, а није одговарала ни на пошту коју је добијала од управе школе.

"Обавијестили смо власти о овом случају. Захтјевамо да се Касхyап отпусти, а да се на њено мјесто доведе неко ко ће заиста радити. Међутим нисмо још добили никакв одговор", истакла је директорица Ваисхyа наглашавајући како се поменута наставница водила као стални наставни кадар школе те да је због ње школа стално била на губитку, а и нико се није могао запослити на њено мјесто.

Истраживање Свјетске банке показало је да Индија има озбиљних проблема са отсуствовањем са посла. У овом контексту посебно је истакнута струка наставника који често и не долазе на наставу. Према извјештају, око 25 одсто наставника у Индији углавном не долази на посао. Осим тога инспекцијске службе током изненадних посјета у школама често затекну само половину наставног кадра.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Муња

23.08.2014 14:36

Ј..беш фирму гдје мораш радити да добијеш плату . Могла је тако И до пемзије .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

23.08.2014 14:51

Ста се цудите то је у босни Нормала

ОДГОВОРИТЕ