Потврђени кандидати за октобарске изборе

Централна изборна комисија БиХ објавила је на својој интернет страници овјерене кандидатске и компензационе листе за учешће на општим изборима у БиХ 12. октобра.

Босна и Херцеговина 20.08.2014 | 13:01
Потврђени кандидати за октобарске изборе

За учешће на овогодишњим општим изборима ЦИК је овјерио 723 кандидатске листе, на којима се налазе 7 хиљада 743 кандидата, те 80 кандидатских листа за додјелу компензационих мандата са укупно 952 кандидата.

Централна изборна комисија БиХ данас је именовала Ермина Коса за директора Главног центра за бројање за овогодишње опште изборе.

За замјенике директора Главног центра за бројање именовани су Маријана Жуљевић, Вељко Петровић и Ади Агић.

ЦИК је данас именовао и главног контролора, те његове замјенике за обраду, унос и потврђивање резултата гласања, као и контролора за транспорт, руковање и складиштење гласачких листића и другог изборног материјала на општим изборима 2014. године.

Комисија је одлучила да овјерене кандидатске листе објави у службеним гласилима у БиХ, као и у средствима јавног информисања.

О датуму објаљивања и дневним листовима у којима ће бити објављене кандидатске листе јавност ће бити благовремено информисана, саопштено је из ЦИК-а.

Коментари / 0

Оставите коментар