Аустрија у паници

У аустријској покрајини Горња Аустрија два лица се налазе у карантину у болници због сумње да су заражени вирусом еболе.

Свијет 19.08.2014 | 22:58
Аустрија у паници

Председник покрајине Јозеф Пирингер саопштио је вечерас да се ради о два мушкарца који су у среду прошле недеље допутовали из Нигерије у Аустрију.

Ради дијагнозе упућена је крв на Институт за тропске болести у Хамбург.

Пирингер је објаснио да се ради о нигеријским држављанима, који су средином августа, у оквиру пословних обавеза, допутовали у Горњу Аустрију.

Они се тренутно налазе у карантину у болници у Феклабруку, а надлежне покрајинске власти предузеле су све потребне мере предострожности, навео је он.

Према његовим речима, лекари сматрају да је тренутна опасност од инфекције мала.

Шефица сектора за јавно здравље у Министарству здравља Памела Ренди Вагнер истакла је да, и поред тога што је ризик мали, треба бити обазрив.

Двоје Нигеријаца добили су температуру по повртаку из Лагоса, те је у складу са планом за ванредне ситуације њихов лекар ступио у контакт са надлежним окружним властима.

Потом су два пацијента посебним транспортом за инфективне болести Црвеног крста пребачена у болницу.

Крајем прошле недеље је смрт једне 47-огодишње Британке у месту Вомп, у покрајини Тирол, која се, такође, вратила из Нигерије, навела власти да реагују и дају на анализу њену крв. Из Института у Хамбургу у понедељак је саопштено да узрок смрти није била ебола.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

20.08.2014 09:06

Ја мислио да нема Бурке а сад то мода

ОДГОВОРИТЕ