Ухапшен мафијашки бос и пјесник

Италијанска полиција је ухапсила Алда Ђонта, мафијашког боса који је због елоквентних порука које је писао сину из затвора и прерушавања у жену стекао надимак “мафијаш песник”.

Свијет 19.08.2014 | 20:25
Ухапшен мафијашки бос и пјесник

Полиција у цивилу притерала је припадника напуљског клана Камора уза зид у суботу у сицилијанској луци Поцало, у тренутку када је са лажним исправама покушао да се укрца на трајект за Малту.

Четрдесетдвогодишњи син Валентина Ђонте, мафијашког боса који је осамдесетих година прошлог века изградио нарко-империју Ђонта и удружио се са сицилијанским кланом Коза Ностра, стекао је популарност као вођа клана док му је отац био у затвору.

Док је био у бекству, Алдо Ђонта је често носио перику и облачио женску одећу да би избегао хапшење. Овога пута је, међутим, био релативно нормално обучен: на себи је имао црну мајицу и велике наочаре.

Због тајних порука које је писао сину из затвора 2008. године називали су га “песником” - иако њихов садржај није имао никакве везе са класичном поезијом.

“Научи да пуцаш из аутомата, сачмарице и калашњикова”, писало је у једној од заплењених порука.

Његова репутација запечаћена је када је напуљски певач Тони Марћано, који је наводно био повезан с кланом Ђонта, неке од његових порука интегрисао у текстове својих песама.

Марћано је, између осталог, снимио песму “Нун циамм арренере” (Не смемо се предати), у којој критикује мафијашке отпаднике који не поштују кодекс ћутања и издају своје другове полицији.

Извор: Блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар