Освојен још један град близу Доњецка

Украјински званичници су данас саопштили да су снаге украјинске војске на истоку земље заузеле још један градић у близини Доњецка, упоришта проруских снага на том подручју.

Свијет 19.08.2014 | 19:05
Освојен још један град близу Доњецка

Уличне борбе воде се и у центру Луганска.

Украјински министар унутрашњих послова Арсен Аваков је на свом налогу на Фејсбуку навео да је један војник погинуо, а четворица рањена кад се пре уласка у град Иловајкс, 18 километара источно од Доњецка, батаљон волонтера нашао под паљбом, пренела је агенција АП.

Међу повређенима је и командат батаљона украјинске војске за подручје Донбаса Семјон Семенченко, који је навео да су украјинске снаге уништиле три контролна пункта проруских снага.

Напори украјинских власти да угуше побуну проруских снага на истоку земље су последњих недеља концентрисани на постепено окружење Доњецка, највећег града под контролом проруских снага.

Портпарол украјинске војске Андриј Лисенко изјавиом је да се у центру Луганска воде уличне борбе између украјинских и проруских снага.
"Један део града је ослобођен, док се у центру града и даље одвијају уличне борбе", рекао је Лисенко, а пренео Ројтерс.

Луганск је већ недељама под артиљеријском ватром украјинске војске, која покушава да град преузме од проруских снага, а грађани последњих 17 дана немају пијаћу воду нити електричну енергију.

Украјинска војска је јуче оптужила проруске снаге да су ракетама руске производње гађали колону избеглица, који су покушавали да напусте Луганск. У том нападу је погинуло "више десетина људи", рекао је Лисенко, додајући да су досад успели да дођу до тела 15 жртава.

Проруске снаге су негирале одговорност за тај напад.

Конвој аутобуса са избеглицама погођен је у понедељак ракетом код источног украјинског града Луганск.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Недељко

19.08.2014 17:08

Само напријед Брачо Украинци, ви сте понос и дика, удрите багру у фантомкама(Про Русе). Нека то буде борба против иједног проруса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

20.08.2014 15:20

Ови су стварно луди ако мисле да могу да побједе Русију. Равно самоубиству.

ОДГОВОРИТЕ