Забрана увоза страних аутомобила

Уколико би САД и ЕУ увеле додатне санкције Русији, Москва би могла да појача санкције против западних земаља, а у нове мере, између осталих, спадала би забрана увоза аутомобила.

Свијет 18.08.2014 | 12:59
Забрана увоза страних аутомобила

Због ситуације у Украјини, западне државе увеле су санкције Москви, укључујући финансијски и енергетски сектор, док се на такозваној црној листи налази већи број руских званичника. Према писању руског дневника "Ведомости", од укупног броја аутомобила продатих у Русији од почетка године, 27 одсто је стигло из иностранства, од камиона 46 одсто је од страних произвођача и исто тако 13 одсто аутобуса.

"Ведомости" наводе да би Русија, која негира оптужбе да наоружава профедералне снаге на истоку Украјине, могла да уведе потпуну или делимичну забрану увоза аутомобила. - Нова забрана не би обухватала стране произвођаче аутомобила унутар Русије. `Форд`, `Фолксваген`, `Форд-Рено`, `Тојота` и `Хјундаи` имају своја постројења у Русији", истичу "Ведомости". 

Предлози за нове мере већ су послати пред руског председника Владимира Путина, али још није донета никакава одлука. Нове трговинске санкције Русије према Западу биће могуће уколико западне земље уведу сличне мере Москви. 

Русија је увела забрану увоза одређених пољопривредних производа из ЕУ, САД, Аустралије, Канаде и Норвешке.

Коментари / 0

Оставите коментар