Сестре из БиХ присиљавали да продају новине

Двије сестре из мјеста Вест Фарго, поријеклом из БиХ, пронађене су након успјешне акције полиције америчког града Вилмингтона.

Свијет 18.08.2014 | 09:41
Сестре из БиХ присиљавали да продају новине

Наводно, њих су двојица мушкараца, Џастин Ричард Ангермајер (28) и Џереми Дин Мутс (22), присиљавали да за њих раде као улични продавачи новина.

Њихова мајка, поријеклом из БиХ, замолила је познаницу, која добро говори енглески, да контактира полицију. Сестре, које имају 15 и 16 година, заправо су нестале седам дана прије, а мајка је претпостављала да су побјегле са Мутсом, јер га је виђала у њиховом окружењу.

Штавише, мајка је дала број телефона за који је претпостављала да припада Мутсу и њена познаница је назвала тај број и представила се као 17-годишњакиња која жели да продаје новине за њих. То је доста олакшало посао полицији.

"Мајка и њена познаница су организовале и сопствену истрагу, тако што је познаница, која, за разлику од мајке, добро говори енглески, назвала тај број и представила се као 17-годишњакиња која жели да ради за њих. Тада су јој осумњичени рекли да дође у хотел 'Травелодге' у Вилимнгтону, Сјеверна Каролина", кажу у полицији.

Полиција из Вест Фарга одмах је алармирала своје колеге у Вилимнгтону, које су одмах отишле у поменути хотел, пронашле сестре и вратиле их мајци.

Поред њих двије, полиција је пронашла и још два тинејџера који су радили за осумњичене, а који су такође ту држани против своје воље.

Осумњичени Џастин Ричард Ангермајер (28) и Џереми Дин Мутс (22) оптужени су по четири тачке оптужнице које их терете за трговину дјецом, отмицу те подстрекивање на малољетничку делинквенцију.

Коментари / 0

Оставите коментар