До четвртка прави љетни дани

Љетне температуре од 30 до 36 степени Целзијусових задржаће се наредна три дана у Републици Српској и Федерацији БиХ, док се поновно освјежење очекује већ од четвртка.

Босна и Херцеговина 10.08.2014 | 18:12
До четвртка прави љетни дани

Како најављују метеоролози, и сутра ће бити претежно сунчано и врло топло вријеме, а температура наставља да расте, те ће у већини предјела донијети праве љетне дане.

Метеоаларм за цијелу БиХ издао је жуто упозорење на високе температуре те потребу за заштитом од УВ зрачења на сунцу од 10 до 16 сати.
Јутарња температура ваздуха кретаће се од 15°Ц до 20°Ц, на југу око 22°Ц, на планинама од 12°Ц, док ће највиша дневна температура бити од 30°Ц до 36°Ц, а на планинама од 25°Ц.

Према ријечима метеоролога, у уторак поподне и увече на сјеверозападу и сјеверу ће доћи до развоја облака који могу донијети појаву пљускова, док се у сриједу поново очекује сунчано и топло вријеме.

Милица Ђорђевић, дежурни синоптичар у Хидрометеоролошком заводу Републике Српске, истиче да ће у ноћи ка четвртку доћи до постепеног наоблачење и блажег пада температуре.

"На западу ће бити мало нижа температура уз промјењиво вријеме са повременом кишом и пљусковима са грмљавином. На југу и истоку остаје врло топло и претежно сунчано, а касније поподне пљускови ће се јавити и понегдје на истоку. Могуће су и локалне непогоде с градом, али то неће бити веће непогоде као у претходном периоду, већ само нека врста освјежења локалних размјера", наводи Ђорђевићева.

Према њеним ријечима, кишно вријеме могло би се задржати до суботе, када се очекује разведравање.

Коментари / 0

Оставите коментар