Шведски политичар син Франсоа Митерана?

Млади шведски политичар Хравн Форсне (25), кандидат странке десног центра на парламентарним изборима у септембру, шокирао је данас шведску јавност тврдећи да је ванбрачни син бившег француског председника Франсоа Митерана.

Свијет 08.08.2014 | 21:20
Шведски политичар син Франсоа Митерана?

Он је данас новинарима локалних медија рекао да је његова мајка, шведска новинарка Кристина Форсне била 15 година у вези са Митераном.

Митеран, који је умро 1996. године од рака, из брака са супругом Данијел има два сина, али је познато да је из везе са једном Францускињом 1974. године добио и ванбрачну ћерку.

Кристина Форсне, бивша дописница шведског таблоида "Афтонбладет" из Париза, признала је пре две године да је дугу везу са Митераном започела 1979. године након интервјуа са њим, али је увек одбијала да каже ко је отац њеног сина који је рођен 1988. године.

Хравн је сада кандидат конзервативне Умерене странке на изборима у Шведској 14. септембра.

"Желим да ме људи цене по томе ко сам ја, а не по томе ко је био мој отац", рекао је он локалном листу "Кунгсбака-Постен".

"Али, добро, Франсоа Митеран је био мој отац", додао је он.

Објашњавајући због чега је ипак сад открио ко му је отац, Форсне је за АФП рекао да је то учинио јер мисли да бирачи треба да знају порекло својих политичара.

"О томе ћу говорити само локалним медијима, зато што је за њих и за моје суграђане бираче важно да упознају своје кандидате", додао је он.

Форсне је, међутим, рекао да не жели да постане познат у Француској, већ да га једино интересује политика у Шведској.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар