Експлозија у Кијеву

На Европском тргу у центру Кијева је дошло до експлозије и има двоје повређених, јавља "Раша тудеј".

Свијет 08.08.2014 | 17:52
Експлозија у Кијеву

Полиција и саобраћајци стижу на лице места. Стручњаци за експлозиве и тим истражитеља су се такође упутили тамо, саопштила је кијевска полиција. Очевици кажу да полиција не дозвољава да се трг слика.

"Раша тудеј" наводи да су две особе рањене у експлозији коју је вероватно изазвала ручна бомба.
Лекари су потврдили да су две особе рањене.

"Тешко је у овом тренутку проценити њихово стање. Један од њих је теже повређен и мора у болницу", изјавио је лекар који се налази на месту експлозије.

Европски трг се налази само 400 метара даље од Трга независности (Мајдана), где антивладини демонстранти кампују од новембра прошле године.

У међувремену, демонстранти у Кијеву, који демонстрирају против украјинских власти, одлучили су врате возила која су јуче запленили од комуналних служби и да окончају блокаду саобраћаја у централној кијевској улици Крешчатик, саопштила је данас канцеларија кијевског градоначелника.

Из канцеларије су саопштили да су демонстранти и градоначелник Кијева Виталиј Кличко, који је обишао централни кијевски Трг независности, постигли договор о томе, преноси Итар-Тас с.

"Ми смо се договорили да одблокирамо саобраћај у улици Крешчатик. Активисти су такође обећали градоначелнику да ће вратити возила која су запленили од комуналних служби", наведено је у саопштењу.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дадо

08.08.2014 16:07

Цууууј... Демонстранти на тргу у Кијеву... Како то.... Па јел тамо није стигла америцка насилницка улицна демократија... Тамо сад треба да цветају рузе... Ста реци... Ааааа... Ста сте тразили господо сад и гледајте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

08.08.2014 18:10

Шта урадише болесни пучисти од Украјине и тог народа тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

09.08.2014 03:47

Бојим се да им амери не донесу јос веће јаде, бојим се и Европи не пише добро скупо ћемо сви платити ово што раде фасисти Америке и Украјине, Европо, отараси се америчког утицаја гледај своје интересе.

ОДГОВОРИТЕ