Украјина предлаже санкције Русији

Украјинска влада предлаже санкције против 172 грађанина Русије и других земаља и 65 руских компанија које финансирају "тероризам" у Украјини, рекао је данас украјински премијер Арсениј Јацењук.

Свијет 08.08.2014 | 16:06
Украјина предлаже санкције Русији

 Украјина има право да наметне 26 врста санкција Русији, укључујући замрзавање средстава, забрану рада и приватизације државне имовине, забрану транзита свих врста робе преко Украјине и повлачење лиценци компанијама, рекао је Јацењук на брифингу о санкцијама против Москве, јавиле су агенције.

Јацењук је прецизирао да украјинска влада предлаже санкције које би подразумијевале "прекид сваког транзита" преко своје територије."То се односи на прелете авиона, али и на транзит гаса", рекао је Јацењук, а преноси Итар-Тас с.Како је рекао, Украјина ће "ставити тачку" по питању гасне зависности од Русије, признавши да то неће бити једноставно.

"Једноставно немамо другог излаза", истакао је Јацењук.Он је додао да ће Украјини помоћи средства међународних институција, као што је Свјетска банка.Препоруке украјинске владе биће прослијеђене Савјету безбједности и националне одбране, рекао је украјински премијер и изразио наду да ће парламент идућег уторка усвојити предложене мјере и донијети одговарајуће законе, наводи Ројтерс.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Око соколово

08.08.2014 14:24

Узима кредите ММФа да би ратовао, и то против кога, против градјана те исте државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

08.08.2014 16:23

Хахаха... А будале невидјене... Јел те то ЦИА саветовала да то казес и урадис... Ако будете цацкали мецку неце од Украјине остати ни Кијев а камо ли несто друго ... Боље да се поклопис и да цутис и да се молис Богу да Руси не удју са војском у Украјину... Теско се вама онда... Ни 100 Америка вам неце помоци онда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

08.08.2014 19:59

Па како да Руси финансирају тероризам,зар тебе не плаца Обама.

ОДГОВОРИТЕ