Ухапшени након 13 тешких крађа

Зеничка полиција поднијела је Кантоналном тужилаштву ЗДК-а пријаве против П.А, рођеног 1994. године из Високог, са привременим боравком у Зеници, и З.Д, рођене 1979. године, из Зенице, због више тешких крађа.

Босна и Херцеговина 07.08.2014 | 17:28
Ухапшени након 13 тешких крађа

Ухапшена особа П.А. је у уторак, у улици Прве зеничке бригаде у Зеници, извршила крађу тргањем златног ланчића са врата Б.Х. из Зенице, након чега се удаљила у непознатом правцу.

Полицијска патрола брзо је пронашла осумњичену особу и током извршене криминалистичке обраде утврђено је да је наведена особа у протекла два мјесеца, на подручју Зенице, у 12 случајева извршила тешке крађе на начин да је долазила на врата станова и просила, а након што би врата отвориле женске, старије особе, од истих би на нарочито дрзак начин, отргнула златни накит и бјежала са лица мјеста, јавила је агенција Фена.

У неколико случајева ова особа је користила погодне улазе у стамбене зграде гдје је, у ситуацијама када нема других пролазника, прилазила старијим особама и отуђивала накит од истих.

У току истражних радњи утврђено да је женска особа иницијала З.Д. помагала пријављеној особи  у дијелу прикривања незаконитих радњи које је чинио П.А., као и у смислу продаје златног накита који су прибављали извршењем назначених кривичних дјела.

Коментари / 0

Оставите коментар