За трећи ентитет траже мало и територије Републике Српске

ХМС: Ваша странка се залаже за преуређење БиХ, да на тој средњој разини између општина и савезне, бх., разине постоје 3 или 4 ентитета, од којих би један био с хрватском већином. Би ли тако уређење осигурало економски напредак, јефтинију и ефикаснију државу?

Босна и Херцеговина 08.08.2014 | 09:59
За трећи ентитет траже мало и територије Републике Српске

ВРАНКИЋ: Рјешење које заговара ХДЗ, за БиХ, несумњиво, је економски финансијски боље од овог постојећег. Вјерујем како све више и у међународној заједници разумију нужност прихваћања нашег приједлога, чему се радујем, јер су до сада пропуштене бројне пригоде изласка из различитих блокада и напретка ове земље. Резолуција Европског парламента која заговара федерализам, а одбацује централизам и сепаратизама дочекана је као нешто сензационално, а заправо је то модел по којем је уређена Еуропска унија. Ако једна Европа традиционално почива и развија се на федералним принципима, онда не видим зашто би то било тако лоше за БиХ. Штавише, у ЕУ федерализам је нешто што даје довољно демократије, довољно препознавања партикуларних интереса, било националних било економских, а с друге стране осигурава довољно јединства на нивоу Уније да ЕУ може наступати на свјетској дипломатској сцени.

ХМС: Чини се како је и Међународна кризна скупина дошла управо до тог закључка да је федерално, троентитетско уређење, за БиХ најприкладније?

ВРАНКИЋ: Мени је посебно драго да је ИЦГ на крају то препознала или вратила се „на мјесто злочина". Јако дуго су управо они тврдили да федерализам није рјешење, да је трећи ентитет проблем, да Хрвати тражењем трећег ентитета генерирају проблеме. На крају су схватили и они, хвала Богу, да хрватски народ, хрватски ентитет нису проблем него рјешење и мислим да дефинитивно БиХ треба уредити по мјери сва 3 народа.
А, трећи ентитет је тренутно најједноставније и најјефтиније рјешење у постојећим околностима. Јер већ имамо 2 ентитета. Сад ако се желе тражити рјешења без ентитета и то је могуће, има јако пуно рјешења којима бих ја био задовољан, али она захтјевају пуно већи захват у структури државе, него што захтијева успостава трећег ентитета, како би сви народи у БиХ били равноправни.

ХМС: Но, како доћи до троентитетске БиХ која би била и ефикаснија и јефтинија и правичнија, од овако уређене државе, кад бошњачке политичке елите сваки спомен трећег ентитета „дочекују на нож"

ВРАНКИЋ : Они том матрицом плаше своје грађане односно хомогенизију их на трагу задржавања постојећег рјешења.

ХМС: Али, зашто?

ВРАНКИЋ: Они би најрадије да БиХ буде грађанска, што би Бошњацима, односно њиховим политичким елитама, осигуравало доминацију будући да су најбројнији. Али како виде да је српска политика јака и да је утемељена на Дејтону , свјесни су да је тако не могу подјелити и у таквим околностима желе за себе задржати оно што већ имају, свој ентитет, федерални ентитет.
А у варијанти коју ми заговарамо морало би се фактички преуредити Федерација да би се добио трећи ентитет, уз НЕКУ ТЕРИТОРИЈАЛНУ КОРЕКЦИЈУ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. И ту падају маске кад кажу да су за равноправност Хрвата, а желе задржати постојеће стање доминације над Хрватима у Ф БиХ.

ХМС: Гдје је онда ријешење?

ВРАНКИЋ: Кључ рјешења у БиХ стоји у односу бошњачке политике наспрам БиХ односно, наспрам хрватског питања. Уколико желе остварити грађанску БиХ, онда неће имати никакву БиХ, ако желе рјешити хрватско питање, преуредити и направити од БиХ земљу прихватљиву европским стандардима онда бошњачка политика треба најприје показати афинитет у рјешавању хрватског питања. Ми као Хрвати ни по броју ни по односу према БиХ нисмо непријатељи ни Босни и Херцеговини ни Бошњацима.Рјешавањем односа с нама на коректан начин шаље се порука и српској политици; ево видите како с Хрватима желимо направити добре односе, и заједно с њима изградити коректну БиХ и вама шаљемо поруку 'ајде да то урадимо сви троје. То је прави пут. Значи бошњачка политика је одговорна за односе у Федерацији, а уједно мислим да је и одговорна као најбројнија политика за цијелу БиХ поготово што је они својатају, док у пракси чврсто држе Федерацију, не пуштају је, што је онда потврда њихове стварне политике која се своди на то ; ако не може грађанска БиХ, онда може пола БиХ- Федерација- бити наша.

ХМС: Вјерујете ли да би се нешто могло промјенити након избора, уколико рецимо код Бошњака побједи Комшићев ДФ и Радончићев СББ и они буду партнери у власти ХДЗ БиХ?

ВРАНКИЋ: Кад гледам тај ДФ, онда не видим никакав њихов позитивни приступ у смислу рјешавања националног питања, они више теже грађанској опцији, а то значи продубљивање проблема. Видим да СББ има одређена разумијевања према неким питањима али то је још увијек нешто на појединачној процјени, али нисам видио да то имају у програму. На бошњачкој политичкој сцени трећи ентитет је само средство за њихово међусобно обрачунавање тко је издајник Бошњака и драже БиХ. Дакле, фактички мање -више позиција свих бошњачких странака је иста, ако не може грађанска БиХ, може онда грађанска Ф БиХ. И, док год су такве позиције нема ријешења, а ако мисле да без нас може бити Босне и Херцеговине варају се.

Извор: www.хдзбих.орг

Коментари / 63

Оставите коментар
Name

Максим

07.08.2014 12:20

Ето ти га сад треци ентитет Милораде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наташа БЛ

07.08.2014 12:20

Џаба вам је Додик обећао трећи ентитет, од октобра више неће бити на власти, а СДС то никад не би дозволио да урадите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦБ

07.08.2014 12:21

Никад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар је го

07.08.2014 12:27

Цар је го.Хајмо сада љубљење Додика и Цовица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

07.08.2014 12:34

Е моја Натаса Бл памет се стице у сколи а не на порталима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко Бања Лука

07.08.2014 12:35

Оквирно се слазем са господином. Корекцију Републике Српске је неопходно урадити јер у њу треба вратити опстине које јој природно припадају, а то су Гламоц, Грахово, Петровац и Дрвар. У тим опстинама стање се није поправило након рата сто показује неспособност БиХ Хрвата да их воде и имају власт у њима. Структура становниства иде у прилог мом приједлогу. Такодје не заборавимо да је Брцко по Дејтону у Републици Српској! Засто то нико не спомиње? По Дејтону се гарантовала цјеловитост територије РС од Новог Града до Требиња. То сада није слуцај. Ми Срби се морамо цврсто дрзати заједно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

07.08.2014 12:35

добићете *уда од лабуда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста висе

07.08.2014 12:38

Опа види сада оце хрвати И део РС Како це бајо сада реаговати ?Било је ок док нису спимиња ли део РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Октобар 2014

07.08.2014 12:42

Предизборна..

ОДГОВОРИТЕ
Name

провидно

07.08.2014 12:42

Договорен спин између Додика и Човића,сад ће Баја бранити РС све до октобра

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

07.08.2014 12:48

везали сте заставе током рата, ста вам је сада до разилазења?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цроат

07.08.2014 12:52

А зашто да не имамо свој ентитет? Јесте ли ви Бошњаци и Срби можда нешто бољи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бране

07.08.2014 12:54

Нема трећег ентитета на штету Републике Српске, џаба им је то Додик обећао, њега од октобра нема, а они који су створили РС никада неће дозволити њено парчање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћери

07.08.2014 12:57

е главна је фора шта би он као хтио и волио , нарано да ће бити федерација грађанска један човјек један глас , па ви сте заставе везали и нас прегласавали . никакав није проблем да живимо као добре комшије , али не дирај мечку у ....знаш шта .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

07.08.2014 12:58

Нису вам Босњаци криви за треци ентитет,крив вам је фрањо тудман ,вас вода вас је смјестио у то стање.свакако вам улице и тргови носе његово име.како је тако је !

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

07.08.2014 13:06

Ја бих дозволио треци ентитет али под условом да се оснује и цетврти ентитет за "остале". Гдје год били "остали" који се не изјасњавају као Босњаци,хрвати или Срби бит це угрозени као и до сада. Или ни један или најмање цетири

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

07.08.2014 13:24

За треци ентитет нека ријесе Муслимани и Хрвати измедју себе,тј. Федерације. Били су на истој страни и то је њихов проблем. Срби имају своју Републику и то није нас проблем,дијелите измедју себе Федерацију како хоцете, везите заставе васе као и 1991 и итд,сто сте их везали,БРАТСКИ, нека вам је са срецом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наташа БЛ

07.08.2014 14:00

Е хвала што си ме просвијетлио, ја мислила да се у школи стиче знање. Значи сви глупи у школе по памет! СНСДовци, јесте чули?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ово постаје бас весело

07.08.2014 14:02

Јуце СНСД тразио ултимативно да будемо Свајцарска-данас ХДЗ хоце да будемо ЕУ а како вода све односи и лопови покрадосе да ако на крају будемо били Кенија

ОДГОВОРИТЕ
Name

кроатисање

07.08.2014 14:25

А шта Хрвати нуде Србима у Хрватској? Били су конститутивни народ. Хоће ли добити своја бар два ентитета и постати опет конститутивни?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЛЕ РС

07.08.2014 14:46

Па ако бисмо реално сагледали ситуацију па вратили чије је шта било прије рата, слика би се увелико промјенила, па би и нама Србима ваљда нешто допало

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

07.08.2014 14:48

Колико ја знам услов за треци ентите је да се Цовиц опет поцне потписивати цирлицом ко ономад док је био комуниста !

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

07.08.2014 15:00

Ви сто тразите треци ентитет,од Ср.Републике добицете онолико колико су Срби добили у Книнској крајини ил као сто је рекао вас Франц,колико понесте земље на опанцима,толико цете добит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дојцило

07.08.2014 15:16

Пропагандна и данас траје и то ратно хускацка.Па ратујте ако хоцете . Заставе је везало пар будала а по вама испада да су све будале.Дијелите БиХ како хоцете боли ме к...ц. Ја хоцу да радим и са својом породицом да зивим а не презивљавам .Добили сте васим ставовима ентитетске лопове који нас све покрадосе . Па њима лоповима одговара васа политика па наставите. Збогом БиХ идем за Танзанију гдје је боље.Моја је домовина тамо гдје моја породица мозе нормално и људски зивјети.Упоредјујте се које бољи фризер , обуцар , инзињер , радник или доктор а не ко је какаве националност од које се не мозе зивјети

ОДГОВОРИТЕ
Name

анти баја

07.08.2014 15:18

Од следеце године БиХ без ентитета /кантона захваљујуци баји

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

07.08.2014 15:19

Натаса Бл ....реци некоме да се памет стице у сколи за тебе је просвјетљење.....и смијесно и залосно.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик поново кува

07.08.2014 15:20

Милорад Додик: Бакир Изетбеговић је дошао у Добој без концензуса председништва и тиме прекршио устав БиХстички четвртак, 07. август 2014. Добој - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић данас дошао у Добој без консензуса Предсједништва и прекршио Устав БиХ, те да се његова посјета може разумјети као туристичка или као предизборна кампања. Додик је рекао да је у мајским поплавама у Републици Српској највећи број припадника српског пука Оружаних снага БиХ помагао у поплавама, а да Изетбеговић жели да прикаже да је улога Оружаних снага БиХ била готово одлучујућа. Он је захвалио за помоћ која је дошла с те стране, али је истакао да је њихова улога у поплавама инструментализована и исполитизована као претпоставка за неке друге поруке које се данас желе послати из Добоја. Додик је нагласио да је у Добој и дошао да каже и потврди да је ово Република Српска и да не би требало кршити Устав. "Долазак Изетбеговића схватамо више као туристички, као човјека који води своју кампању, што је легитимно. Изетбеговић у свакој другој функцији у Добоју не може да буде представљен, јер за то нема одлуке Предсједништва", истакао је Додик. Он је напоменуо да је за војна питања на простору Републике Српске надлежан српски члан Предсједништва, што пише и у Дејтонском споразуму и у Уставу. "Одлуке које се тичу ангажмана других чланова Предсједништва на овом простору могу се донијети консензусом, а такве одлуке није било", нагласио је Додик. Додик је оцијенио и да понашање локалне власти у Добоју у смислу давања подршке Изетбеговићу и његовој улози у кршењу Устава "заиста није фер". Он је рекао да локална управа није конзистентна у погледу извршавања устава и закона и да води "неку настрану политику" коју су и раније промовисали кроз причу о подршци пробосанској политици и много чему другом што се могло чути од актуелног градоначелника Обрена Петровића. Према његовим ријечима, ни градоначелник Добоја или политика овога града не би требало да шаљу илузорну поруку и промовишу политике које долазе из Сарајева. "У Републици Српској сви морају да кореспондирају са политикама које су актуелне, а ове политике које се проводе у Српској су усвојене у парламенту. Нико не може да било шта покушава у предизборно, изборно вријеме које би штетило капацитетима Српске", навео је Додик. Он је поручио да Српска треба да ојача своје капацитете, јер се БиХ показује као неефикасна и немогућа. "То нису само моје ријечи, али очигледно је да сам о томе први ја почео да говорим. Данас то можете да чујете и од других људи и институција да је БиХ тешко одржива земља", рекао је предсједник Српске. (СРНА)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

07.08.2014 15:28

Ово је класични облик предизборне кампање, Хрвати хоће свој ентитет, али са корекцијом Републике Српске, сада ће СНСД и Додик кобајаги бранити Дејтонску РС, јер они то једини могу да ураде. Договор Додика и Човића је да Хрвати што више инсистирају на трећем ентитету, а да Додик брани РС и да тако покушају да поврате повјерење гласача, али су се преварили. Нико више не насједа на такве предизборне приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

најбоље

07.08.2014 15:41

Изгледа да је Босанским србима најбоље са Муслиманима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ни по бабу ни по стрицевима

07.08.2014 16:01

А ста би рекао ХДЗ о "територијалној коректури" Хрватске? Невероватно,како су се навадили дзабалука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

паса

07.08.2014 16:32

Добро прица и требало би га послусати и тразити од њега да његова политицка странка припреми поднесак закону у Сабору Хрватске, да прогнани Срби добију своју Крајину тј. ентитет, други, треци, петнести, није битно који само да га добију, јер се види из његовог излагања да је он велики ДЕМОКРАТА и да само треба тако наставити и примјењивати исти кодекс зивљења и у његовој лијепој. Сувисе је лијеп и паметан родила га мајка .... а овим свјетским фолерима, овакви требају кад одлуце да направе морални пицвајз у некој дрзави...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Цроат

07.08.2014 16:43

а гдје то ти видиш бошњачки ентитет?? Је ли то оних 24% којим сваки дан лицитирате. тих 24% је само један од 1000 разлога зашто Бошњаци неће пристати да имате еxклузивно свој ентитет. У Херцеговини гдје сте већина влада чисти апартхејд,па ви осим што лицитирате са оних фамозних 24%,ви и негирате Државу БиХ,па ако нешто негираш и проглашаваш не постојећим,која је сврха онда тражити нешто у непостојећој држави??? Ма не да има хиљаду разлога има их милион због којих никада нећете ни педаљ БиХ звати еxлузивно својим. Умјесто да шутите и уживате невјероватна права у БиХ ви хоћете још,проглашавате Мостар некаквим столним градом??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

07.08.2014 16:44

Ма није проблем.Само реците куда да одсјецемо,који дио хоцете...бо вас Миле који се цмаце с вама...Одби од РС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИЈЕЉИНА

07.08.2014 16:52

Никакав треци ентитет,то је равно укидању Дејтона и стварању унитарне Босне.Мозе Додик да обецава њима треци ентитет али це се том велеиздајнику ускоро судити за сво зло које је нанио Републици Српској и српском народу.А ако до трецег ентитета ипак додје Скупстина РС треба да донесе Декларацију о прогласењу независности Републике Српске и то без референдума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

07.08.2014 17:08

ОВАЈ БАС ИМА СМИСЛА ЗА ХУМОР.... ДАЈТЕ ХРВАТИ ПА НИСМО МИ СВИ МИЛИНИ ПОСЛУШНИЦИ И ТРГОВЦИ ДУВАНОМ ТИПА РОНХИЛ... МИ СМО НЕПУШАЧИ... И МИ СМО ОНИ ДРУГИ - КОЈИ РАДЕ ПРИРОДНЕ СТВАРИ, А МИЛЕ НАС НАЗВАО ПРОБОСАНЦИ... ПОТПУНО ПОГРЕШНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р ТБ

07.08.2014 17:20

Сви тразе ентитете а ако Муслимани затразе Дрзаву Република Турска Босна онда це бити закукуљено онда неце нико имати ентитета и зато нецацкајте знате ста и гдје

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕЗ ЕНТИТЕТА

07.08.2014 17:23

а шта ми обични људи имамо од ентитета, политичари имају могу красти кколлико им воља а параван је ентитет

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

07.08.2014 18:56

Ја мислим да је Додик вец њима дао дио РС. Потписао је он несто сигурно, па кад изгуби у октобру то це да изадје на видјело, а он це да пребјегне у Хрватску. Зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анализа

07.08.2014 19:06

Очигледно да овај искрени Хрват није у дилу са Бајом о Човићем,јер је он рекао оно што су ова двојица тајно договорили.Е сад колоко је тај дио РС плаћен је тајна.Тако је то.Само паре и све може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеж

07.08.2014 19:07

Ето, нашим народима није требало пуно па да умјесто о суживоту и сарадњи почну да пријете једни другима отимањем територија. Које сте ви будале, сви ви јадни Срби, Хрвати, Бошњаци - допустили сте шачици будала да вас спинују на територије, док вам у исто вријеме отимају оно мало што сте стекли за живота! Што се мене тиче, ја бих цијелу БиХ дао да буде хрватски ентитет, али најгоре је што од тога нико и никад неће имати користи - осим политичара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Африка

07.08.2014 19:10

Амнезија је чудна болест,типична за људе слабог карактера.Важно је у сваком тренутку извлачити корист а принципијелност је као и поштење супротна категорија резервисана засад за играче са клупе. Али полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

07.08.2014 19:24

Хепо коцкице, сјецате ли их се, не знам ко је производио? Имамо кратку памет, договор је направљен... "Хрвати ко фол тразе дио РС, Босњаци хоце цијелу БиХ, Срби цувају РС као зјеницу ока"... халоооооооооооо отворимо оци. Додик, Изетбеговиц, Лагумдзија, Радонциц и "Југославен који се потписује на цирилици" Цовиц, раде све како би ми "њихове овце" опет им омогуцили власт и да нас церупају како и докле хоце ... Премали смо ми и нас нико ниста не пита, срецом да је тако, јер би "наси лидери" направили рат одмах!!! Него имамо ли ста јести сутра ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бих

07.08.2014 19:34

Сви се ви борите за своје столице а нико се непита како је са народом. Народ нема ста да једе а они се боре коце виср узети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спин

07.08.2014 20:08

Е након ових коментара најбоље нам је да узмемо пушке у руке и кренемо за Бајом, Човићем и Изетбеговићем да рјешимо коме шта припада. А нек нам људи без кровова над главом, са потопљеном стоком и њивама размишљају како дочекати прољеће!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

07.08.2014 20:23

Хрвати не мирују. Они раде свој посао,граде своју дрзаву, и пуни су пара.Гдје цес код њих видјети да неки фратар казе да је православаац,да краде свој народ, да им неко узима парце земље. Код нас највеци сљам за попа иде, највеци отпад који је покрао Србе за вријеме рата хоце да прода РС и наравно да ми од таквих скотова ниста не моземо оцекивати.Само ми није јасан народ који ниста не схвата.Који не схвата да су то све пропалице-ратни профитери којима ниста није свето па ни да украду од РВИ и ратне сироцади.У Мостару бискуп Дуриц земљу коју су српски домацини из Херцеговине даривали Цркви за помоц народа и сколовање насе дјеце лудак продао Хрватима и себи паре у дзеп ставио!Дајте да вратимо законе у дрзаву и да лудаке похапсимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наташа БЛ

07.08.2014 20:37

Евидентно је да је сарказам за тебе непознат језик и жао ми је што морам да се спустим на твој ниво, али глуп си као да си члан СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снајпериста

07.08.2014 20:46

Хрвати данас цине 3 % становниства и као такви су МАЊИНА.као мањина имају сва права и ту је крај прице.То сто су се одселили у Хрватску и баљезгају о немогуцности повратка је њихов проблемАко они са 3 % тразе ентитет онда Срби у Хрватској па и сиптари имају право да буду НАРТОД.У томе је сва прица.Покренути дискусију о проценту становниста .Сто се тице тога ста могу доби у Р.Српској , мој одговор је МЕТАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРАН

07.08.2014 21:14

ВРАНКИЧУ ДОБИТ ЧЕШ КИТУ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

07.08.2014 21:16

Срби немојте се пуно бринути само цемо замјенити територију ви нама посавину ми вама дрвар Гламоц и Грахово ,нецете то ни осјетити и ми смо ријесили насе односе у БИХ за сва времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

07.08.2014 21:55

Да додам, Хрвати стално лазу колико их има у Херцеговини и Хрватској. Не могу бас да слазу тамо гдје су повезани са муслиманима али тамо гдје они владају ситуацијом они раде и прицају ста хоце.Од кад знам за себе они говоре да их има 4милиона у Хрватској,сад кад су протјерали милион Срба како Хрватска мозе да има 4 милиона становника и како Загреб мозе да има милион. Провалу како их има 400 хиљада у Херцеговини нецу да коментарисем. Једино сто могу реци јесте да је њихов дио Херцеговине развијенији него нас јер они немају Додика,јер њихова дрзава не ради против њих и јер њихов фратар не краде из њихових куца и од њихове дјеце док им родитељи са пускама бране дрзаву.Иво Јосиповиц прими сваку Хрватску заједницу,без обзира да ли је из Хрватске,Херцеговине или из Федерације, без обзира да ли та Хрватска заједница представља село од двије куце или неки град али он их прими,поприца и види какве проблеме имају и рјесава њихов проблем. А код нас све обратно се десава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глупости

07.08.2014 22:26

"Ми као Хрвати ни по броју ни по односу према БиХ нисмо непријатељи ни Босни и Херцеговини ни Бошњацима" АХАХАХАХА. Па ЧОВИЋ и читав ХДЗ хоће трећи само да се "одвале" ко што сад Додик проваљива, тако би било и са хрватским ентитетом. Уопште хрвати нису добри преба бошњацима ни србима.. Одеш у Херцеговину дочека те некаква хрватска или ти га херцег-босна застава.. Ослободе РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА који је одслужио 15 година затвора, и дочека га ЧОВИЋ из ХДЗ-а.. Али зашто бошњаци неће трећи? Немојте више да лажете.. Нит имамо шта од рс ни од фбих.. а ови би трећи, дакле без икакве основе осим да и они почну причат како ће се "одвалит" ко додик..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амис

07.08.2014 23:32

Мозе ал у лимбургу мјесец И кад лијепа наса да трецину онима које је протјерала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избори

08.08.2014 00:22

Ово је само јос једна политицка лопина која купи гласове од јадног народа. Избори се близе, а он баца трице народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.08.2014 00:27

Добиће они мало РС-а овај у сновима а Миле и затвору јер му неће ништа остати послије избора када крену истраге. Много се крви пролило за ово што имамо да би издајници и лопови давали другом. Неће ни педља добити а нека милокрад подписује или је подписао шта хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мито

08.08.2014 05:37

Ето нам сансе да подрзимо Додика да се одцјепимо па нек они себи праве ста хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једи

08.08.2014 06:20

Ма брате ја би вама дао да се дијелите, прекрајате, множите и сабирете колико хоћете, само кад би нас остале, који не волимо торове, примили негдје да живимо и радимо у нормалним земљама. Био би спреман и од плате одвојити 1% солидарног пореза да вам се купи каквог оруђа за разграничење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

08.08.2014 08:16

Питам се само шта ја то рекох па ми ви припадници Готовинове домовинске војске не пустиште коментар од јуче?Да ли сам ја можда глуп што сам спомињао олују?Петровачку цесту?Книнску крајину?Преко 300 000 СРБА који су морали да оставе најљепше дјелове данашње хрватске територије и побјегли пред њима којима су сви из Нато пакта пре свега њихови данашњи пријатељи на челу са Америма,њемцима,французима,холанђанима а то су наши квази пријатељи питам се само када ће Србски политичари то да схвате као и ви из БН и ако је све ово спорно за вас и ваше америчке шпијуне слободно ме контактирајте и у брк ћу вама све ово рећи као и Војо у Хагу .ПОМОЗ БОГ БРАЋО СРБИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

моки

08.08.2014 10:39

е то мало територије узми колико хоцес од српске територије у хрватској у книну и гдје ти мила воља,дубрад безобразна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сими

08.08.2014 14:00

49% за РС по Дејтону!

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

08.08.2014 15:19

Људи немате се потребе нервирати.Не подизите себи притисак да вам не буде јос горе. Вода носи све а ви се нервирате због овог свега. Сконтајте истину и бице вам бар мало боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ ПО МЈЕРИ СВИХ

08.08.2014 18:15

Не мозе. Није по Дејтону. А ако буде нови Дејтон и прица по ентитетима територија се дијели по попису становниства из 2014. године. По том попису Босњаци добијају несто између 45 и 49 % Срби од 32-35 посто а Хрвати остатак. Највеци губитник у таквом стању је РС, зато би свим силама се требали трудити да остане овако како јест цак и ако се дрзавним органима у Сарајеву да несто овласти сто политичари СДС покусавају да ураде јер на тај начин имају веци утицај на власт у цитавој БИХ јер Срби су сефови и директори бројних агенција које контролису привреду, судство , документе у цитавој БиХ , зар то није исправно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре БиХ по мјери сви

10.08.2014 07:41

Казес по попису из 2014.? Засто не по земаљиским књигама? Знас и сам да попис становниства у БиХ није бас валидно спроведен. Додју, на пример Марсовци, изјасне се као било, оду назад на Марс и створи се, наравно, крива слика, како некоме треба поклонити толики део земље. Богољуб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрватска БиХ

03.06.2015 19:33

Проблеми настају засто сто муслимани и православци неце да признају да су Хрвати јер су их родитељи који су издали народ и католицку вјеру за парце земље, па је ствар рјесена. Будите оно сто јесте ХРВАТИ.

ОДГОВОРИТЕ