Москва објавила свој списак

Русија уводи забрану на годину дана на испоруке говедине, свињетине, сирева, живине, млијека и рибе из земаља ЕУ, САД, Аустралије, Канаде и Норвешке, стоји у указу руске владе.

Свијет 07.08.2014 | 13:16
Москва објавила свој списак

Премијер Дмитриј Медедев истиче да је то позитиван фактор за руску привреду, јер ће "очистити" полице у прехрамбеним продавницама за руске произвођаче.

Он је, истовремено, додао да ће влада предузети мјере како не би дошло до пораста цијена, упркос смањењу увоза робе.

Истовремено, Холандија упозорава да указ предсједника Русије Владимира Путина о привременом ограничењу увоза неких производа из земаља ЕУ може имати најозбиљније посљедице, како за привреду Холандије, тако и за цијелу Европу.

Предсједник Федерације пољопривреде и повртларства Холандије Алберт Јан Мат напомиње да је Холандија други по величини извозник пољопривредних производа у свијету и Русија је један од главних партнера земље.Мат је упозорио Европљане на озбиљне негативне последице санкција Русије.

Он је позвао да се то питање разматра како на националном, тако и на европском нивоу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Стаљин

07.08.2014 11:28

Тако се то ради. Послије годину дана кад мисле да ће доћи до зрака, заврнути на још годину дана. Плин заврнути на зиму, обавезно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

07.08.2014 11:38

Добро јутро Холанђани. Свако се чеше гдје га сврби. Тако је то када мали хоће да уведу већим санкције. Још док им заврну гас могу у банкрот што им Амери и желе. Па ето им сада не надокнаде штету као убједљиво најзадуженија земља на свијету. Нека се сјете да су Русија и Кина склопиле велики споразум о испоруци гаса за сваки случај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан

07.08.2014 12:01

дао бог да србија искористи ове санкције и своје производе убаци на руско трзисте и ето нама бољитка а онда нам неце ни требати улазак у еу

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

07.08.2014 13:53

Ста је брацо Европејци... Поцела прпа да хвата... Ааааа... А Руске санкције јос и нису како треба поцеле да се примењују... Сацекајте мало док вам поцне пропадати то сто сте требали извозити у Русију и док додје зима па вам се заврне и гас....

ОДГОВОРИТЕ