Коста Конкордија: Нађени остаци тијела

Рониоци су пронашли остатке људског тела у олупини брода "Коста конкордија" потонулог код обале Тоскане у јануару 2012. године, јавиле су агенције.

Свијет 06.08.2014 | 21:38
Коста Конкордија: Нађени остаци тијела

Ројтерс наводи да је потребно проверити да ли пронађени остаци припадају јединој преосталој особи чије беживотно тело до сада, две и по године после потонућа луксузног крузера, није пронађено - Индијцу Раселу Ребелу.

Ребело је радио као конобар на том броду.

Могуће је, медјутим, да пронадјени остаци припадају путници Марији Грацији Трекаричи, чије је беживотно тело пронадјено и идентификовано тек у октобру прошле године, медјутим, како наводи АФП, остало је нејасно да ли су пронадјени сви њени посмртни остаци.

Извештавајући да су пронадјени фрагменти костију, француска новинска агенција преноси да италијанска агенција за цивилну заштиту сматра да је прерано говорити коме они припадају.

Та агенција није желела ни да демантује ни да потврди да су рониоци открили фрагменте лобање, како су то известили поједини италијански медији.

"Анализа остатака почеће ускоро и њени резултати биће познати следећих неколико дана", навела је Агенција у саопштењу.

Беживотна тела 30 од 32 жртве пронадјене су убрзо након што је брод потонуо, подсећају агенције.

Луксузни туристички брод две и по године после потонућа био је на дну код острва Дјиљо, одакле је прошлог месеца одвучен до Дјенове.

Рониоци сада претражују раније недоступна места на броду, два пута већем од "Титаника", пре него што током 22 месеца буде демонтиран.

У тренутку несреће током крстарења на броду је било више од 4.000 људи, од чега 3.200 путника и више од хиљаду чланова посаде.

Коментари / 0

Оставите коментар