Непотизам "гази" по грађанима Српске

Готово смо навикли да нас владајућа структура свакодневно бомбардује својим непотизмом. Дјеца, рођаци и кумови  лако и на поприлично сумњив начин добијају посао.

Република Српска 05.08.2014 | 16:34
Непотизам "гази" по грађанима Српске

Срећно и спретно запосленим  синовима предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић  и министра финансија БиХ Николе Шпирића могла би се ускоро придружити и кћерка Небојше Радмановића, која је конкурисала за радно мјесто вишег стручног сарадника за скупштински и изборни сyстем и политичке организације.

На интернет страници Агенције за државну управу  стоји да осам кандидата испуњава услове конкурса Министарства управе и локалне самоуправе за радно мјесто вишег стручног сарадника за скупштински и изборни систем и политичке организације.

Вратимо се имену под редним бројем четири. Ана Радмановић Илић, кћерка члана Предсједништва БиХ Небојше Радмановића. Премда се њено име налази у средини овог пописа, досадашња искуства су показала да стручна спрема и знање нису најважнији при коначном одабиру.

Посљедњу ријеч има интервју са кандидатима, који је заказан за 6. августа. Али, нема дилеме ко ће добити посао, што и не чуди, како сматрају у опозицији, јер је страх од губитка власти велики.

Мегаломанску појаву непотизма  осуђује  је и невладин сектор.

Народ ово не смије оћутати и мора реаговати-истиче Дроњак. За предсједника Републике Српске и лидера СНСД мегаломански непотизам, као да не постоји.

Незванично се сазнаје да Ана Радмановић Илић већ ради на овом радном мјесту, али само на одређено вријеме, што наводи да је ријеч о још једном конкурсу  само за одређену особу.

Да подсјетимо, слични конкурси су били расписани и за кћерку Милорада Додика за радно мјесто шефа Кабинета министра за економске односе и регионалну сарадњу, сина Жељке Цвијановић  у "Електропреносу БиХ", сина Николе Шпирића на позицији првог секретара Амбасаде БиХ у Србији, сина Душанке Мајкић, који ради као помоћник директора у Пореској управи  и могли би набрајати у недоглед и то све док  стопа незапослености у Српској износи 40 одсто.

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Лија

05.08.2014 14:39

Немам ништа против запошљавања дјеце функционера. Ако су толики интелектуални капацитети жашто их не запосле у фирме које су под стечајем, па нека докажу свје способности. Јесте, мало сутра ту нема новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биро за запосљавање

05.08.2014 14:54

То није могуце. Имамо ми 150 кандидата за то мјесто . Хахахаха Јадан ли си народе, само сједи цути и кукај а они нека те ј.... у мозак. Гласај за било какву промјену. Па ако не ваља протести и тако у круг. Док несто не промјене. А не цути плацај кредите па це ти и унуци сагињати главу. Пробуди се !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

^стојан

05.08.2014 15:11

безобзира на 20 година од распада југославије овом земљом владају јос увијек комунисти само су пресвукли дресове ја никада мнисам био запослен у бивсој југославији наравно ни у овој новој РС али ми је добро познато ако си тразио посао прво се питало да ли си цлан кпј исто је данас ако цес да се запослис морас бити цлан владајуце странке инаце ниста разлика у томе сто су комунисти преко ноци постали капиталисти и тако це да буде до банкрота који се вец назире

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВА

05.08.2014 15:25

Сви ми требамо да радимо и да од свог рада зивимо, али у овом циркусу могу да зиве и узивају лопови на власти и њихове породице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

05.08.2014 15:44

На истоку ниста ново, корупција, непотизам, лоповлук... зао ми тросити вријеме за куцање осталих атрибута садасње власти,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пресидент

05.08.2014 15:56

Заиста је залосно ста се све десава у насој дрзави...остацемо зиви и доцекацемо октобар...тада треба позвати на одговорност све оне који су цинили овакве ствари...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор П.

05.08.2014 16:04

Врхунац безобразлука. Бахатости нема краја. Па докле више? Нека објаве у тексту конкурса и име да људи не шаљу џабе документа. Изгледа да знају да неће побиједити на изборима, па журе у сређивању посла за своје најближе. Нова власт би, послије избора, морала пронаћи начин и поништити све конкурсе бар у задње двије године, јер ово што се дешава нема нигдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

05.08.2014 16:18

НЕПОТИЗАМ ЈЕ ВИСЕ УРОЂЕНА МАНА, БОЛЕСТ, ДАЈ БОЖЕ ДА ЈЕ ИЗЛЕЧИМО У ОКТОБРУ. ЈА САМ СУМЊИЧАВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

05.08.2014 16:21

УДБАШКЕ МРЦИНЕ ,РАДМАНОВИЋ И ПАВИЋ СУ ЈАКО ПВЕЗАНИ ЈОШ ОД ДОБА УДБЕ ,ОНИ СУ ПО НАЛОГУ ПАРТИЈЕ МОРАЛИ ОЖЕНИТИ ЖЕНЕ ДРУГЕ ВЈЕРЕ,ПАВИЋЕВА ЖЕНА ОЛГА ЈЕ БЛИЗАК РОД МАТИ БОБАНУ ,А ОНАЈ КОРДИЋ ШТО ЈЕ ОСУЂЕН У ХАГУ ЈЕ ЗЕТ МАРКА ПАВИЋА ЖЕНЕ,А ОНА ЈЕ ПОРИЈЕКЛОМ ИЗ ГРУДА,НЕКО СЕЛО КОД ГРУДА ,КОГА ЗАНИМА САЗНАЋЕ,РАДМАНОВИЋ ЈЕ ОБЕЋО ПАВИЋУ ЊЕГОВУ ЋЕРКУ ВАСНУ ПАВИЋ СТАРУ 37 ГОДИНА НЕУДАТУ ЗАПОСЛИТИ У ЕЛЕКТРО ПРЕНОС НА РУКОВОДЕЋЕ МЈЕСТО,А ОВА ВЕЋ ИМА ПОСАО У ПОРЕСКОЈ,ДА МУ ПАВИЋ СРЕДИ ПРЕКО ЛЕЈЛЕ РЕШИЋ МЈЕСТО У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ ЗА ЊЕГОВУ АНУ ИЛИЋ, ТО ЈЕ БАГРА КОЈУ ТРЕБА У ЗАТВОР ПОД ХИТНО,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

05.08.2014 17:19

Знате шта је жалосно у овој причи? Чињеница да сви ови Додикови секташи имају своје фирме а у које неће да запосле своју дјецу јер знају да су незналице те их гурају на државна јасла или у нафтну индустрију да икако хљеба зараде и пензију дочекају.Додик је свог бившег,неспособног зета Тришића запослио у НЕСТРО као директора да би овај неписмени издао наредбу свим радницима НЕСТРА да ушију џепове!!!Сљедећа наредба чувара Додикових дионица, гласи да се отпусте сви радници старији од 50 година те на њихова мјеста приме младе и атрактивне продавачице а тотално кршење свих људских права, ако изузмемо ове претходне наредбе гласи.Један пословођа на три пумпе, а у напомени да пословођа не смије бити женског рода! Је ли у овој мафијашкој држави постоји закон о дискриминацији или не? Очито нема закона јер идиоти са купљеним дипломама могу прекрајати законе како им воља а ту су судови који ће пресудити у корист мафијаша.У приватном сектору некада радила тројица а сада мора стизати један а на државним јаслама гдје је радио један, сада сједе минимум седморица младих СНСД-оваца .ОВО НЕМА НА СВИЈЕТУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

мареска

05.08.2014 19:39

СНСД запосљава све своје како би им остала радна мјеста посто готово сигурно губе на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорчен

05.08.2014 20:59

Е мој глупи народе... Док се ви овдје препуцавате и осуђујете ко је бољи, а ко гори (а НАЈВЕЋИ ОЛОШ СУ И СНСД И СДС) они могу како хоће, а изгледа и докле хоће... Док год се пише по форумима, само ће да нас газе!!! Револуција, ал са јавним линчом њих пар за примјер па да видимо онда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

05.08.2014 21:11

Наравно дјеца и остали чланови фамилије обично налазе посао у државним фирмама,и то веома добро плаћена радна мјеста.А кад су тако сви вриједни,паметни што не би код приватника почели радити да осјете како је добити на руке 350 или 400 марака плате а сломијеш се читав мјесец,него одмах па у државну фирму за плате од 1500 до 2 или 3000 марака!А неко ко се тешко школовао и успио завршити факултет,нек чами на Бироу,јер ипак се мора запослити дијете од Жељке,Радмановића,Шпирића...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан079

05.08.2014 21:23

Дана 24.07.2014. Слободан Васковић на свом блогу даје списак кандидата који ће бити примљени у Републицки центар за истразивање рата, са образлозењима,ко на које радно мјесто, ко већ ради,али са уговором на одредјено,па је то само легализација и сл. Сустина је да је тек тај дан требао да се одрзи интервју са кандидатима,а он је вец избацио имена. Пар дана касније, у понедељак 28.07. На сајту АДУРС објављени су званични спискови... Као преписани Васковићеви, од тад му безграницно вјерујем и за мене јавни конкурси су дефинитивно нацин да народ праве будалама и да им се подсмијавају. Нема конкурса, само форма након запосљавања подобних,да би била процедура испостована. Тако је вец најмање 6-7 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схабан

06.08.2014 07:16

Добро јутро свима,ако се може тако рећи; непотизам и уз то веома често запошљавање у институције БиХ,паметном довољно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

06.08.2014 07:24

После избора треба донијети закон,или декрет,којим це свим будзетским корисницима 01.01,2015 престати рад на неодредјено време.и дају се увјерења на одредјено време од три мјесеца.У та три мјесеца се треба утврдити дали постоји потреба за толиким бројем људи.како су запослени,дали имају дипломе и адекватне квалификације.Свима од цистацица до Предсједника владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

озрен

06.08.2014 09:21

Ана Радмановиц број 13. хттп://www.владарс.нет/ср-СП-Цyрл/Влада/Министарства/мулс/Пагес/Контакти.аспx

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицо

06.08.2014 09:46

Ана у министарству локалне управе,а Борјана уредник Независних новина,па касније Гласа српске.Сви новинари који раде казу да нема појма о свом послу.На то мјесто је довео Купања.које ли слуцајности обадвоје новина резимске,знаци нису ни мало пристрасни.

ОДГОВОРИТЕ