Тијанина сестра: Хвата ме паника јер знам да ћу остати сама!

- Када се приближи "дубока ноћ“, полако ме хвата паника, јер онда схватим да ћу остати сама. А, ја то не желим! Никада нисам била сама. Тијана је увек била поред мене. Знала сам да ће доћи, да ћемо бити заједно. Она је моја сестра и ја не могу да замислим ниједан дан без ње. А прошло је већ десет како је нема. Предуго. Срце ми каже да је она жива - прича Тијанина сестра Сашка.

Србија 04.08.2014 | 18:41
Тијанина сестра: Хвата ме паника јер знам да ћу остати сама!

Прошло је десет дана како полиција, Интерпол, Жандармерија интензивно трагају за несталом Тијаном Јурић (15) из Суботице, којој се у ноћи 26. јула губи сваки траг.

Полиција је поводом овог случаја званично саопштење јавности упутила само једном, а министар Небојша Стефановић посетио Бајмок. За Тијаном трага цела Европа. Њена слика путем друштвених мрежа обишла је читав свет.

Тијанини другови и другарице упутили су писмо Томиславу Николићу, председнику Републике Србије, Александру Вучићи, председнику Владе Републике Србије и министру полиције Небојши Стефановићу са молбом да „учине све што је у њиховој моћи да се настави и не одустаје од потраге за Тијаном Јурић.

Време од Тијаниног нестанка њена старија сестра Сашка проводи у нади да ће се она што пре вратити. Углавном је окружена њиховим заједничким пријатељима, који су се показали као прави  “другари за цео живот“. Данима и ноћима они се не раздвајају једни од других, тек на моменат, јер време брже пролази када су заједно.

- Када се приближи “дубока ноћ“, полако ме хвата паника, јер онда схватим да ћу остати сама. А, ја то не желим! Никада нисам била сама. Тијана је увек била поред мене. Знала сам да ће доћи, да ћемо бити заједно. Она је моја сестра и ја не могу да замислим ниједан дан без ње. А прошло је већ десет како је нема. Предуго. Срце ми каже да је она жива -  прича Сашка Ј.

Тијана је, каже њена сестра крхка и нежна. Она је дете анђеоског лица и гласом “славуја”. Она је особа од поверења. Свако је могао да јој се повери и да буде сигуран да она то никоме неће одати. Иако су обе изузетно музикалне и талентоване, Сашка никада није желела да се музички усавршава.

- За разлику од мене, која певам само за своју душу, Тијана је певала увек и свугде. Ових дана непрестано певам песму “Лутка” групе С.А.Р.С. јер ме подсећа на моју сестру. Тијана је уписала средњу музичку школу, смер виолончело и етномузикологију. Донела је много награда са републичких и међународних такмичења – каже њена сестра.

Највише је, каже боли, када чује грмљавину а не зна где је и са ким је Тијана. Зна колико се она плаши невремена.

- Недостаје ми њен загрљај. Недостаје ми да ми се увуче у кревет и да се прекријемо преко главе када чујемо грмљавину. Молим Вас, вратите нам је живу и здраву. Она никада никоме није нанела зло, није рекла ружну реч. Није заслужила све ово што јој се дешава. Ниједно дете не заслужује да буде отргнуто из своје породице и загрљаја најмилијих – закључује Сашка.

Коментари / 0

Оставите коментар