Амерички авион побјегао пред руским

Амерички извиђачки авион ушао је прошлог месеца у ваздушни простор Шведске како би побјегао руским ловцима, објавио је данас "Њујорк тајмс" наводе извори из америчке војске.

Свијет 04.08.2014 | 14:18
Амерички авион побјегао пред руским

До инцидента је дошло 18. јула, кад се руски ловац приближио америчком авиону РЦ-135 за електронско извиђање, који је у том тренутку, како тврде амерички званичници, летио у међународном ваздушном простору изнад Балтичког мора, пише "Њујорк тајмс", а преноси Ројтерс.

"Пилот авиона је, поступајући на професионалан и безбиједан начин, извео маневар како би избјегао могући сусрет са руским авионом", наводи се у саопштењу Команде америчке војске за Европу.

Будући да Шведска није чланица НАТО, Команда је саопштила да је тај маневар ипак био "погрешан".Пошто су због кризе око Украјине односи између САД и Русије пали на најнижи ниво још од Хладног рата, званични Вашингтон је проширио обим прикупљања обавјештајних података у региону источне Европе, наводи "Тајмс".

Шведски медији пишу да је до инцидента прошлог мјесеца дошло кад је извиђач РЦ-135 летео у близини Калињинграда, руске енклаве између Пољске и Литваније, у склопу које се налази и лука у којој је стационирана руска Балтичка флота.Након што му се приближио руски авион, пилот РЦ-135 је покушао да избјегне тај блиски сусрет тиме што је улетио у шведски ваздушни простор, а из њега је изашао пошто су га из шведске контроле авиосаобраћаја упозорили на грешку.

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ГОРАН ВРС

04.08.2014 12:37

А, бјезис п....Страх оцију нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бооа

04.08.2014 13:48

Руси су имали увијек боље и авионе и тенкове, а нису имали толико лове ко Амери сад кад је Русија поцела да расте хоце да је срусе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан БЛ

04.08.2014 16:08

Одавно нисам ништа чуо смесније. Русија је беда за Америчку војску и наоружања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

муслиман

04.08.2014 16:28

Ја сам муслиман славенског порјекла, и сад кад знам оно што прије 20 година нисам знао да су Турци и Арапи постали слуге сатанистичке САД, ЕУ и НАТО-а кажем ко год је са њима (САД, ЕУ, НАТО) је ЊИХОВ и са нама нема ништа... па удри те их гдје год стигнете, а да сам знао да се боримо за Босну која ће бити игралиште странаца одмах би потписао за Милошевићеву Југославију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

04.08.2014 16:38

Јест беда зато цим Русија стане на ноге и поцне јацат Амери одмах ударе политиком по Русији јер војно не смију. Процитај мало цега су се Руси морали одреци након пада Руског савеза јел нису имали финанциске могуцности. Колко је фирми напустило Русију и сад кад је Путин диго на ноге Амери хоце опет да је срусе. А Американци у сваком рату су изгубили Вијетнаму, Сомалија, Ирак. Јапанци би их сј..али да не би атомских бомби, а овамо Зеневска конвенција о ратовању и људска права, бацали напалм по Вијетнаму. Гранате обогацене ураном, морају бити јаки, а зато им је војска најгора на свјету пола их дрогераса. Немас ти појма Милане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рале

04.08.2014 19:43

Треба да све муслиманске земље, Кина, Индија заједно са Русијом ударе по америма и њиховим послушницима, па да им више никада на памет не падне да нападну на Авганистан, Ирак, Либију и све друге државе на свијету. Да не би Русије исто би тако саставили и Сирију. Ево видите шта амери раде у Гази и Украјини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па...

04.08.2014 21:03

...што је бјежао ако је био у међународном простору? Вјест пласирао ЦНН за америчко тржиште... Нисмо ми баш толико глупи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Захтјев

04.08.2014 21:07

Захтјевати од Србије, лојалних људи у БИХ да се изричито одлучне за Русију и њихове савезнике, а не ЕУ и НАТО... ми нећемо имати никаквог богатсва ни са овим ни са оним, али бар да будемо на правој страни, живјела Русија и славенски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

04.08.2014 22:02

МИЛАН Ако је Русија бједа засто их НАТО не бомбардује те отме нафтна и гасна поља као у Ираку и Либији? Руси требају повецати цјену плина за 30 посто па да видис како ови америцки вазали у Европи цврце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

04.08.2014 22:13

Бајата информација. Читајте Руске новине на Руском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

04.08.2014 23:36

Овај авион неби успио извести "маневар" и побјећи да га нису пустили. Наравно ако све није лаж ЦНН-а. Што се тиче руске војске, довољно је погледати воју параду у Москви у којој учествује 12 000 војника. Прво што водим је понос тих људи у униформама па тек онда силно наоружање. Амери су криминалци сакупљени са улица јер нису имали шта једу и постали су плаћене убице. Зна се каве све изопачености имају. Довољно је погледати на ју тјубу да не дуљим. Не бих волио али ако се буду војно умјешали извући ће много дебљи крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

едуард.србија

05.08.2014 01:34

Амери су нула за Русе хоце сваку земљу да освоје где има највисе црног злата и свага то они само зеле. Измисљају само неке болести да заразе народ а лека нема за тако несто. А немају профит само дигитални новац. Колико само дугују сада новац Кинезима не зна се број. Русија ја светска сила за њих не смеју они на Русију Близу је Путину дугме да га притисне и одосе Амери.

ОДГОВОРИТЕ