Вердер 'ошамарио' Челси - 3:0!

Вердер савладао Челси са 3:0 у дебитантском наступу Куртое и повратничком мечу Дидијеа Дрогбе.

Фудбал 03.08.2014 | 21:15
Вердер 'ошамарио' Челси - 3:0!

У најјачој провери од почетка припремног периода, Челси је са свих својих шест великих појачања доживео пораз у Бремену од Вердера. Немачки тим који је једва прошле сезоне изборио опстанак у Бундеслиги је заслужено савладао Плавце са 3:0.

Први пут од почетка припрема, Жозе Мурињо је у једном мечу лансирао свих шест великих појачања која су стигла на Стамфорд Бриџ овог лета, али му ни то није помогло. Осим разочаравајућег резултата, Челси је разочарао и игром.

Мурињо је у првих 11 извео пет од шест великих аквизиција, па је тако Тибо Куртоа дебитовао за Плавце после три године од када је постао њихов члан. У штоперском пару са Теријем је играо суперталентовани Курт Зума, Апсиликуета је играо десно, а Филипе Луис лево у последњој линији. Фабрегас је такође заузео место у стартној постави, док је Торес имао улогу по левој страни напада, а Дијего Коста је био најистуренији у шпицу. Овако је изгледала стартна постава Плаваца: Куртоа - Аспиликуета, Зума, Тери, Филипе Луис - Ван Гинкел, Матић, Фабрегас - Салах, Торес - Дијего Коста.

Већ у седмом минуту је Куртоа феноменалном интервенцијом спречио вођство Вердера после одличног ударца главом некадашњег Челсијевог члана Франка Ди Санта. Ипак, Белгијанац је био немоћан када га је Ељеро Елија матирао са беле тачке пошто је претходно Џон Тери играо руком у свом казненом простору. Вердер је до 2:0 дошао захваљујући поготку Лудовика Обранијака који је умакао Аспиликуети и главом савладао Куртоу.

У наставку су шансу добили Ивановић, Чех, Кејхил, Микел, Азар, опет је дрес Челсија обукао повратник Дидије Дрогба, шансу су добили младићи Бејкер, Бога и Аке, али ништа то није помогло Плавцима. Вердер је са такође последњих пола сата утакмице одиграо са резервним саставом и не само да је успео да сачува предност, већ је у 89. минуту постигао још један гол за коначних 3:0. Опет из пенала. Крос је био сигуран са 11 метара.

До почетка сезоне у Премијер лиги, Челси ће одиграти још један пријатељски меч: генералку против Ференцвароша, а за тај меч ће конкурисати и Бразилци Вилијан и Оскар.

Коментари / 0

Оставите коментар