Српска прије Србије игра са...?

Фудбалска репрезентација Републике Српске требало би да 16. јуна идуће године одигра пријатељску утакмицу са селекцијом Србије у Бањалуци.

Фудбал 02.08.2014 | 19:45
Српска прије Србије игра са...?

Ипак, прије тог меча руководство Фудбалског савеза Републике Српске жели да национални тим РС има једну провјеру, која би требало да буде одиграна прије нове године.

- Жеља свих нас у ФС РС, као и селектора Жељка Бувача, је да прије сусрета са Србијом одиграмо једну међународну утакмицу. Тренутно преговарамо и на добром смо путу да обезбиједимо противника. Вјерујем да ће се тај сусрет одиграти до краја године и на њему би се окупили репрезентативци, па би Бувач имао прави увид у играче на које би могао рачунати у наредним репрезентативним акцијама - изјавио је генерални секретар ФС РС Родољуб Петковић.

Сусрет репрезентација Српске и Србије требало би да се игра 4. септембра ове године, али је тај термин пропао, пошто тог датума селекција БиХ игра пријатељски сусрет са Лихтенштајном, па је с обзиром на то аутоматски пропао меч ове двије екипе.

- ФСС нам је предложио два термина. Први је био 4. септембар, а други 16. јуна. Пошто је први пропао, други се аутоматски намеће као ново рјешење. Прихватићемо понуду ФСС за било који датум који понуде и желимо да он буде у репрезентативном термину. Наша је жеља да окупимо најбољу могућу екипу као и да стручни штаб буде слободан и у потпуности се посвети репрезентацији - истакао је Петковић.

Родољуб Петковић је навео да ће тражити озбиљне екипе против којих ће играти селекција Српске.

- У обзир долазе само А селекције, као и олимпијски тимови, те неки квалитетан клуб. Ако бисмо играли на нашем терену, то ће бити екипе из земаља из региона. У случају играња ван граница Српске, настојаћемо да то буде селекција из јужног дијела Европе - додао је Петковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

смор

02.08.2014 20:38

Ставрно су ови СДС кадрови сморили више у ФС РС. Туше 20 година са том утакмицом против Србије и нитша нису у стању одратдити како треба. СДС напоље из спорта, неспособњаковићи

ОДГОВОРИТЕ