Кнежево: Судско наметање финансирања

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске у понедјељак, 4. августа, отпремиће Правобранилаштву Републике Српске захтјев за заступање у судском поступку ради изрицања привремене мјере за финансирање општини Кнежево, најавила је данас ресорни министар Лејла Решић.

Република Српска 02.08.2014 | 13:19
Кнежево: Судско наметање финансирања

"Ми смо у петак, пред сам крај радног времена, добили информацију Министарства финансија да је предложени буџет општине Кнежево враћен на дораду. Ми смо се одлучили на ову мјеру, јер је врло тешко процијенити колико ће дорада трајати, јер вријеме истиче, јер иду општи избори и јер грађани не могу остваривати права која проистичу из буџета", изјавила је Решићева новинарима у Приједору.

Она је рекла да слиједе кораци Правобранилаштва Републике Српске, односно судских институција и да би, у најбољем случају, та процедура могла бити готова до краја овог мјесеца, а мјера ће се примјењивати од почетка септембра.

"Ако суд прихвати наш захтјев и изрекне привремену мјеру финансирања, она ће бити на снази док се не усвоји буџет локалне заједнице. Та привремена мјера биће у износу једнаком прошлогодишњем буџету општине Кнежево, без икаквих осцилација", навела је Решићева.

Она је рекла да локалне власти у Кнежеву још увијек имају могућност за договор

"Позивам тих 19 одборника и начелника општине и остале функционере да схвате озбиљност ситуације, јер они практично као таоце држе цијелу општину и тешко је повјеровати да се 20 људи које су грађани бирали не може договорити", поручила је Решићева.

Она је нагласила да би у случају да се усвоји буџет, мјера наметања финансирања престала, а у случају да се то деси у току саме процедуре, Министарство би обуставило поступак.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар