Путин: Памтите лекције из Првог свјетског рата!

Лекције из Првог светског рата су подсетник на то шта су последице кад агресија, егоизам и неразумне амбиције превладају над здравим разумом, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.

Свијет 01.08.2014 | 17:49
Путин: Памтите лекције из Првог свјетског рата!

"Уместо да су чували најбезбеднији континент на свету, Европу, они су је угрозили", рекао је Путин на церемонији у спомен на хероје Првог светског рата у Москви, а преноси Итар Тасс.

"Не би требало да на то заборавимо данас. Требало би да научимо да гледамо бар један корак унапред", рекао је Путин.

Руски председник је истакао како насиље подстиче насиље, а да пут ка миру и просперитету почива на поверењу и дијалогу, као и на лекцијама из прошлих ратова.

"У предвечерје првог светског рата Русија је учинила све да се конфликт између Србије и Аустроугарске реши мирно, без проливања крви. Али Русију нису слушали. И она је морала да одговори на изазов да би заштитила братску словенску нацију", рекао је Путин.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЦХ

01.08.2014 15:43

Руси су "мирним" путем поклопили 15-ак дрзава. Ја будале!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

01.08.2014 16:11

Тако це бити и овај пут... Повампирили се нацисти и разни белосветски екстремисти на целу са САД и хоце под сваку цену да изазову рат са Русијом... Зинуло им д*пе за природним богаствима и питком водом на Уралу па би хтели себи то да приграбе... Само пре него сто крену у било какав војни поход или авантуру на Русију, треба доообро да проуце и процитају како су просли сви они који су војно кретали на Русију, и да то помнозе са једно стотињак и висе пута како би могли да виде како це они проци ако се одлуце на једни такву авантуру... Није Русија нејака као сто је некада била... Довољно је само да се зна да они сами имају нуклеарних бојевих глава висе него САД и све остале земље Света заједно... Па изволте ако смете... Ударите на Русију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ЦХ

01.08.2014 20:36

Ајд наведи имена тих 15 држава кад вец кажеш,и да је истина па ста арап Обама је поклопио 115 држава па ником ниста,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

01.08.2014 21:11

Нервира ме русија и руска прица. Срби се ухватили русије ко дебили док руси своја посла гледају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ ЗА ацо

02.08.2014 10:22

Срби су се ухватили драматично за ЕУ,која "не" гледа своја посла па су они добри. Као сваки пут када нас "повуку за уши" крива је Русија. Докле више заваравања али иако гледају "своја" посла Руси су скренули гасовод на Србију који је огромна инвестиција под смјешним условима и још нешто мањих инвестија. Наравно да имају интерес али и других алтернатива Нисмо ми то никако заслужили. Првенствено мислим на Србију. Па не могу Руси бити већи Срби од нас мада изгледа да сада јесу.

ОДГОВОРИТЕ