Желе Европу "бијелих људи"

Циљ страних добровољаца који се у саставу батаљона "Азов" боре на истоку Украјине против проруских снага јесте "бијела Украјина" - пише шведски лист "Локал".

Свијет 01.08.2014 | 15:38
Желе Европу "бијелих људи"

Батаљон "Азов“, који се бори на страни кијевске владе,  састављен је од добровољаца из читаве Европе."Мој циљ је `бијела Украјина`. Ја сам националиста и хоћу да у Европи живе бијели Европљани“, рекао је један од четири Швеђана, који се боре на украјинској страни.

Шведски национални комитет полиције потврдио је присуство шведских држављана на територији Украјине."Не знамо колико се Швеђана бори у Украјини, али знамо да се неколико људи тамо сигурно налази“, рекли су у полицији.Званични Кијев демантује присуство страних војника у својим борбеним редовима.

"Не желим ништа да кажем на ту тему. Закон забрањује страним држављанима да учествују у борбеним дејствима“, рекао је савјетник министарства унутрашњих послова Украјине Антон Герашченко.Према мишљењу експерата, батаљон "Азов“ је моћно оружје у борбама са сепаратистима.Ипак, страни добровољци боре се одвојено од регуларне армије, а имају и властите приоритете, истиче "Локал".

"Страни добровољци  не боре се за демократску Украјину. Њихов идеал је фашистичка диктатура“, сматра стручњак за украјинску политику Антон Шеховцов.

"Ово би могао бити почетак нечег много већег. Очекујем да ће ова украјинска влада пасти" - рекао је један од шведских националиста који се бори у Украјини, потврђујући процјене да се они залажу за диктатуру. 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

xxл

01.08.2014 13:52

Бјел сам ко сир, мајке ми!Значи да се не бринем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

на све стране..

01.08.2014 13:59

Будала има на све стране Бгми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

01.08.2014 20:04

Плус за њих ако је истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рогиц73

01.08.2014 20:35

Који апсурд. Носе црне униформе, а " зеле Европу белих људи ". Салу на страну. Свакаквих болесника има на овом свету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре рогиц73

02.08.2014 07:05

То им је вероватно боја душе и мозга ако их имају.Кретени,те џукеле рата,крволоци,јос су убеђени да раде нешто племенито.Чуде ме Украјинци, што су дозволили себи да их болесни умови заваде и униште им кроз, међусобно уништавање, државу и привреду.Зар немају очит примјер Балкан и остале потлачене и уништене државе.Нико од народа и народности у Украјини неће побједити у овом рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијац

02.08.2014 18:50

Како су "неустрасиви" ови Сведи. Панцири и маске на лицима, наорузани до зуба у неком двористу гдје их нико не види дају изјаве од којих се само њима коза најези док гледају своје селфије на ФБ профилима. Цртани филм Ниња корњаце поцињу за 15 минута! А послије,на спавање багро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

03.08.2014 15:30

То могу само они и ови џихадисти из БиХ и Албаније јер се боре против православља иначе би их жиди и Амери сравнили авионима. А Руси ко Руси питам се шта чекају да буде и тамо као на Косову па да касније буде тешко и доказати да су тамо Руси живјели.

ОДГОВОРИТЕ