Брчак осуђен због дјечије порнографије

Апелациони суд Брчко дистрикта правоснажно је осудио на годину и два мјесеца затвора Дарка Симића /30/ из Брчког, због искоришћавања дјеце и малољетника ради порнографије.

Босна и Херцеговина 31.07.2014 | 21:24
Брчак осуђен због дјечије порнографије

Секретар Тужилаштва Самир Бегановић рекао је да је током главног претреса и жалбеног рочишта пред судовима тужилаштво успјело да докаже да је оптужени починио кривично дјело искоришћавање дјетета или малољетника ради порнографије.

"У првостепеном поступку Симић је био осуђен на затворску казну од једне године и шест мјесеци, која је након жалбе одбране, другостепеном одлуком смањена за четири мјесеца", појаснио је Бегановић.

Према његовим ријечима, ово лице је осуђено за кривично дјело извршено "снимањем и посједовањем аудио-визуелног материјала, који кроз сексуално девијантан призор афирмише злоупотребу сексуалности дјетета", али и зато што је "користећи рачунарску опрему посједовао фотограФије и аудио-визуелни материјал порнографског садржаја, на којем су у већем броју фајлова снимљени малољетници".

Завршетком овог поступка акција, коју је још 2012. године покренуло Тужилаштво Брчко дистрикта под кодним називом "Оливер" усмјерена на сузбијање дјечије порнографије, добила је свој коначан епилог.

Коментари / 0

Оставите коментар