Забрањена продаја ваучер картица

Министарство унутрашњих послова Републике Српске упозорило је грађане да препродаја платних картица по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске представља злоупотребу и да ће такви случајеви бити процесуирани, док очајни грађани муче муку како да реализују добијене ваучере.

Република Српска 30.07.2014 | 11:26
Забрањена продаја ваучер картица

Портпарол МУП-а Српске Мирна Шоја рекла је Срни да Управа криминалистичке полиције већ врши одређене провјере поводом информација да је било одређених злоупотреба ових картица.

-С обзиром да је платна картица намијењена грађанима који су у катастрофалним поплавама претрпјели штету у домаћинствима и гласи на име корисника, па је и приликом плаћања картицом неопходан његов лични потпис, није могуће да је користи било које друго лице, рекла је Шоја.

Очајни грађани који покушавају употријебити своје платне картице, махом се жале да код бројних продаваца постоје разна ограничења по питању куповине посредством ваучера. Једна Бањалучанка као примјер навела је предузеће Центрум у којем је куповина ваучером могућа само прије подне.

-Ту се могу купити ригипс плоче, али не и шарафи. Па мислим стварно... У Верну можете купити једну врсту угаоне гарнитуре која кошта 3.000 марака. Гдје год да се нешто купи, у 90 одсто случајева превоз морамо сами платити, јер је њима покварен камион, комби или ти само безобразно кажу на куповину ваучером нема превоза, очајна је ова жена.

Он је истакла вриједност ваучера није ни близу 5.000 марака, кад је све много скупље, а већину тога није могуће купити овом картицом.

-Требало је да дају 3.000 марака у новцу и били би на истом, са пуно мање стреса. Ово није ништа друго до још једна у низу, екстремно добро замишљених пљачки народа, навела је ова Бањалучанка.

Члан СДС-овог Одбора за финансије, Славиша Раковић рекао је за портал Истинито да с обзиром на чињеницу да су уговори с трговцима неодређени, а рокови измирења обавеза постављени врло неодређено, поставља се питање ко ће сносити трошак финансирања робе "требоване" ваучерима.

-Због таквог недефинисаног односа догодиле двије појаве. С једне стране трговци не дају робу и ваучере третирају као другоразредни инструмент плаћања, а грађани којима је потребан новац "сада" продају ваучере испод номиналне вриједности, прокоментарисао је Раковић.

На тwиттер-у је такође освануо коментар: Ангазујес фирме које немају робу, подјелис картице на којима нема новца,посаљес други есалон да откупи картице у пола цијене

На основу свега стиче се утисак да је Влада РС издала ваучере само да би привидно помогла, не водећи рачуна о реалним потребама грађана и могућностима које ваучер објективно пружа. И док МУП РС пријети законскимн санкцијама угроженим грађанима, нико из Владе не упозорава предузећа са листе на њихове евентуалне злоупотребе: поједине фирме са листе власнике ваучера морају третирати као и све друге купце, с пуном услугом и обезбјеђењем роба које су наведене на списковима.

Извор: Истинито

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

сутра

30.07.2014 09:35

ПОЗДРАВИЛА ВАС ЈЕ ДРАГИ УГРОЖЕНИ ГРАЂАНИ РС ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ СА СВОЈИМ "ШУПЉИМ" КАРТИЦАМА. ПАМЕТ У ГЛАВУ СРБИ ДРАГИ НЕДАЈТЕ ДА НАС И ДАЉЕ ВАРАЈУ И СМИЈУ НАМ СЕ У ЛИЦЕ СВОЈИМ "ГЕНИЈАЛНИМ ИЗУМОМ",ГУРНИ РУКУ У ТУЂИ ЏЕП ПА УКРАДИ ЈОШ МАЛО ЗА СЕБЕ БЛИЖИ СЕ ОКТОБАР КАД ИХ НЕЋЕ БИТИ НИ У ПРИЧИ.СВИ ГЛАСАЈМО ЗА САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ,ИВАНИЋА,ТАДИЋА И БОСИЋА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

номад

30.07.2014 09:36

На Пик-у се продају картице у пола цијене. Боље ишта него ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јота

30.07.2014 10:11

Неморас угаону куповати у "Верну", купи у низим салонима. Ја не видим ту никакву превару, само је ствар у томе колико смо захтјевни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

б.б

30.07.2014 10:33

На све ове проблеме,само да похвалим запослене у верну

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

30.07.2014 10:35

Па наравно да треба свију казњавати ко год продаје картице.Толико се залили да им ниста не дају,а сад кад су им дали колико толико не ваља,Типицни нацин незадовољства

ОДГОВОРИТЕ
Name

СимеунБЛ

30.07.2014 11:25

Цитам и не могу да вјерујем да хоце да покупе прдизборне поене на свему па и на људцким несрецама. Е па драги моји, овај пут сте се мало прерацунали,народ је отворио оци и у октобру це збацити овог бахатог јахаца.

ОДГОВОРИТЕ