Жао ми је што нису пронађени кривци

Бивши главни тужилац Хашког трибунала Карла дел Понте изразила је жаљење што тим главног тужиоца за истрагу о трговини људским органима на Косову и Метохији 1999.

Свијет 29.07.2014 | 17:04
Жао ми је што нису пронађени кривци

Клинт Вилијамсон није пронашао довољно доказа за подизање оптужнице против одговорних за те злочине.

"Знате, то је штета, али нисам изненађена јер је много теже да се обави адекватна истрага после толико много година од онога што се догодило", рекла је Дел Понте и објаснила да ни истражитељи суда у Хагу нису могли да пронађу доказе "јер нико није хтео да им помогне".

Она је изразила наду да ће у будућности ипак бити пронађено довољно доказа да се подигне оптужница за трговину органима.

Дел Понте је, пак, истакла чињеницу коју је тужилац Вилијамсон изнео на прес конференцији у Бриселу да он лично верује да је било трговине органима.

Она је изнела доказе за трговину органима на Косову у својој књизи "Лов" 2008. године.

Српско Тужилаштво за ратне злочине је потом отворило случај "жута кућа" после објављивања њене књиге.

Саопштавајући резултате трогодишње истраге, Вилијамсон је данас изнео да није нађено довољно доказа да су киднапованим лицима на Косову 1999. године насилно вађени органи, али да постоје докази о умешаности врха ОВК у етничко чишћење.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

домаци странац

29.07.2014 15:13

Хоцес или нецес, само је то питање. Ето није се знало, ето нема довољно доказа, бас сте смјесни. Ово је посљедњи доказ да је суд у Хагу формиран да се суди само Србима.

ОДГОВОРИТЕ