Бесплатна нова документа за поплављене

Грађани из подручја угрожених поплавама и клизиштима, којима су лична документа оштећена или изгубљена у мајским непогодама, од данас могу да предају захтјеве за издавање нових докумената, потврђено је у Министарству унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Република Српска 29.07.2014 | 09:30
Бесплатна нова документа за поплављене

Портпарол МУП-а Српске Мирна Шоја рекла је да ће грађани нова документа моћи да изваде без накнаде, те да захтјеве могу да предају до 11. септембра на локацијама за издавање личних докумената.

"Министарству је до сада пријављено да је у поплавама изгубљено и уништено 240 личних карата, 181 возачка дозвола и 387 путних исправа", навела је Шоја.

Она је додала да ће Правилник о допунама Правилника о цијени личних докумената, који је 25. јуна усвојио Савјет министара БиХ, сутра ступити на снагу.

"Правилник се односи на привремено ослобађање од плаћања накнаде за лична документа за грађане у поплавама и клизиштима угроженим подручјима у случајевима гдје је дошло до губитка или оштећења докумената", подсјетила је Шоја.

Она је позвала грађане да до 11. септембра предају захтјев, с обзиром на то да је Правилником прецизирано да привремено ослобађање од плаћања накнаде за лична докумената траје 45 дана од дана ступања на снагу овог правилника.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар