Милионски губици због грешке Владе Српске

Фискализација је привреди Српске нанијела штету од 106 милиона марака, израчунали су у ПДП–у.

Република Српска 28.07.2014 | 22:14
Милионски губици због грешке Владе Српске

Према подацима Пореске управе, поступак фискализације је завршен код 47 хиљада и 363 корисника, што су у ПДП–у помножили са просјечном цијеном касе од 1000 марака, мјесечном претплатом МТЕЛ–у од 9 марака, као и годишњом цијеном техничког прегледа од 65 марака. И све то пута седам година, прије колико је и донесен Закон о фискалним касама.

Према незваничним информацијама БН телевизије, измјенама и допунама Закона о фискалним касама су најнезадовољнији таксисти, и незванично већ се припремају допуне закона, односно подзаконски акти.

Сумњиво је то да је поглавље 6 у нацрту закона, који је у посједу БН телевизије, тачно прецизирало код кога се укида фискална каса, што је у приједлогу закона потпуно избачено.

А таксисти се буне, незванично, јер управо они нису у програму укидања фискалних каса, као што је првобитно планирано. То није једина недосљедност, тврде у ПДП–у.

Од 47 хиљада завршених фискализација, тек 3 хиљаде корисника ће укинути касу, како стоји у допуни Закона о фискалним касама, што представља уштеду од 2,8 милиона марака на годишњем нивоу. Док у ПДП–у све виде као дио предизборне кампање, у министарству финансија одговарају да све има свој економски циљ.

Док у министарству дограђују закон о фискалним касама, кројачица Зорка Кецман броји колико је новца изгубила на поправке и куповину каса током претходних седам година. Зорка Кецман није сигурна ни шта сада треба да ради са фискалном касом. Није јој потребна, али како ће убудуће издавати рачуне – још није стигло објашњење.

Изгледа да ће се Зорка вратити на блокове, као и осталих 3 хиљаде предузетника у Српској. А одговорност за изгубљене милионе који су завршили у џеповима приватника очигледно неће сносити нико.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Зоро

28.07.2014 16:01

Они знају рачунати?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

28.07.2014 16:08

хахаха израцунали у ПДП-у?Зар они знају рацунати,продали су банку за 1КМ о каквој они рацуници прицају??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николас

28.07.2014 18:11

Марко,боље то ви у СНСД-у рацунате.Код вас је 1+1=10 Бандо црвена,одзвонило је и васе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

буна

28.07.2014 19:09

Банда. Фискализација је од самог поцетка радјена са једним циљем-богацење људи блиским власти. Стицајем околности радио сам за једну фирму која је била сервис за фискалне касе, тако да врло добро знам и мане и предности фискализације, али и ова рацуница ПДП-а је тотално бесмислена. Смањење троскова, ниста од тога, "не платис на мосту, платис на цуприји", укинули фискалне касе - увели солидарни порез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

28.07.2014 20:11

Па зорка незадовољна.касом, а не пишу јој се блокови. Можда најбоље да нико не издаје рачуне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рицк

28.07.2014 20:45

@Марко јесте, продали су банку за марку па је пропао план твог лидера да не мора врацати кредите које је подигао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола_исток

29.07.2014 08:44

Јасно је свима да није било потребе за фискализацијом малих предузетничких дјелатности али када је у питању гурање пара у сопствене дзепове то се не пропушта.

ОДГОВОРИТЕ