Српска уредно враћа сва дуговања

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је да Српска не спада у високо задужене земље, истичући да се дуговања редовно отплаћују.

Република Српска 28.07.2014 | 17:24
Српска уредно враћа сва дуговања

Радојичић је напоменуо да би било добро када би могло да се изврши "препакивање дугова", појаснивши да је проблем такозвана рочност, односно доспјеће на наплату већих обавеза у кратком року.

"Оптимално би било када би се могло извршити `препакивање` тог дуга на дужи период отплате како би се растеретили буџети у наредне три до четири године", рекао је Радојичић новинарима у Београду.

Говорећи о недавној емисији трезорских записа Српске, Радојичић је нагласио да је ријеч о регуларном поступку, те подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске у складу са законом донијела одлуку о емисији краткорочних и дугорочних обвезница, што се ради периодично.

"Ради се на неки начин о `рециклирању` - једни се записи емитују, а други отплаћују, и то по датим критеријумима - проценту бруто домаћег производа и према другим прописима", рекао је Радојичић.

Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ОКСИГЕН

28.07.2014 15:42

Ево га опет - откад није проговорио овај Бајин Ђетић...ко о чему курва о поштењу. Он би "препакивао"!!! Као да нам није било доста његових закона које је ревносно препакивао заједно са својом свитом из СНсД-а. Пуних девет година... Он би да препакује. Он би да замазује. Он би народу прашину у очи. И тако девет дугих година. Ђетићу, мани се ћорава посла! Доста је магле и теорије хаоса - твоје уже специјалности!!! Умјесто да си јадни магистре наука спријечио доношење онако погубних закона , нарочито о високом образовању, ти си га својим гласом додатно урушавао. Кад те само видим са владикама и поповима. Нешто си се у задње вријеме приближио људима у мантијама. А то не иде. Ти, убијеђени комуниста ( а био би добар и Стаљиниста ), ти и црква су као небо и земља. Али, ти си умислио да ти и мантија идете заједно као "срп и чекић". Човјек коме је све у фамилији црвено од комунизма ( а сада бордо од СНСД-изма ) сада би мало србовао и вратио се вјери. Србовати не може јер не припада тој нацији...а вјера... Хммм - ваљда ће часни оци знати "ко је вјера а ко невјера" и ко је скутоноша великом Баји који Српску вуче на дно понора...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МаркоММ

28.07.2014 15:43

Дугове враћате новим кредитима. Задужујете се да платитте плате нагомиланој администрацији (наравно, требале је запослити негдје све страначке симпатизере и родбину). једноставно речено, плаћате камату на камату, и то по неколико пута. Господо, нисам економски стручњак, али знам да се кредит узима у оне сврхе да уложени новац враћа сам своје рате. Без производње ми срљамо огромном брзином у ропство. И бићемо робови генерацијама због ваше бахатости и ваших лоших одлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анти баја

28.07.2014 15:55

Е мој црногорац,и ти си упао у Бајину масинерију лази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

28.07.2014 16:07

И овом измиче супер лагодан живот на јаслама оглодане Републике Српске. У стању је слагати а не трепнути. Исто као и Марко Павић. Добро истренирани удбаши и полтрони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Учитељ јоге

28.07.2014 17:32

"анти баја", једва је он дочекао такву машинерију. Он и жена му, трпају 7, 8 хиљада марака сваки мјесец у џеп. Плус доприноси. ПЛус његова национална пензија. Плус...То му је осигурала бајина машнерија. А ми ћемо да враћамо тај новац ММФу. За велеиздају коју су направили, све их треба српати иза решетака а онда радити истраге. Да се утврди да ли су заслужили по 500, 700 или преко 1000 година робије. С прислним радом наравно. Да виде шта значи зарадити односно заслужити радничку плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

28.07.2014 18:28

пакујте ви кофере са основним потрепстинама требаце вам ускоро.

ОДГОВОРИТЕ