СНС РС и Иванић иду на суд

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине (ЦИК) овјерила је у име Савеза за промјене кандидатуру Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ.

Босна и Херцеговина 26.07.2014 | 13:54
СНС РС и Иванић иду на суд

На ову одлуку ЦИК-а, Хаџи Јован Митровић, лидер СНС-а, који од почетка оспорава кандидатуру Иванића, најавио је жалбу која ће преко ЦИК-а бити упућена Суду БиХ.

"Наставићемо с оспоравањем Иванићеве кандидатуре до краја, јер наш бјанко потпис је злоупотријебљен и он је кандидован на превару. Тражићемо од Суда да каже да ли је његова кандидатура законита", рекао је у петак Митровић.

Митровићева Српска напредна странка издала је и саопштење у којем тврди да је лидер ПДП-а, док је био премијер РС, учествовао у приватизацији Кристал банке, која је продата за једну КМ, иако су ревизори оцијенили да је државни удио у овој банци, 75,55 одсто, тада вриједио 1,94 милиона КМ.

У саопштењу странке се истиче и да је Иванић учествовао у приватизацији Бањалучке банке, која је продата за 100.000 КМ, а да је према мишљењу ревизора вриједност државног капитала у банци у тренутку продаје била око 16,48 милиона КМ, док је сама актива банке износила више од 119 милиона КМ.

Са друге стране, у ПДП-у, чији је Иванић лидер, кажу да Митровић може да ради шта хоће, али да је ЦИК рекао своје.

"Све је јасно. Иванић је кандидат Савеза за промјене и не бавимо се уопште Митровићем. Радимо на кампањи и промовисању својих политика које ће овом народу омогућити да живи боље", рекао је Игор Црнадак, генерални секретар ПДП-а.

У овој странци кажу да је од почетка јасно да у Иванићевој кандидатури нема ништа спорно и да је Митровић из само њему знаних разлога то оспоравао.

Иначе, ЦИК ће обавијест о овјери кандидатских листи доставити политичким странкама и коалицијама, које, уколико су незадовољне, имају рок од два дана да уложе приговор.

Подсјећања ради, Иванић је кандидован у име Савеза за промјене, који формално правно чине само СДС и СНС. Приликом пријаве Савеза пред ЦИК-ом, бјанко су потписане двије кандидатуре, и то за члана Предсједништва БиХ из РС и за предсједника РС, али на њима нису била наведена имена.

Од почетка СНС тврди да их је СДС преварио јер је било договорено да оба кандидата за ове нивое власти да СДС, а никако ПДП, што је на крају и урађено.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Лија

26.07.2014 11:59

Овај човјек не обећава добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комедија

26.07.2014 11:59

Куку мени људи се замлацују овим Митровићем он нема 5 Опстинских одбора.Кад видим њега,Поплашеног и Михајљицу вриштим од слојева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

26.07.2014 12:01

Па ти си Митровицу дао потпис на кандидатуру .Био он бјанко или не он је твој и ти си га лично ставио.Е сад што ти ниси предвидјен у високе функције друга је ствар ,па сад правиш договоре с Додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

26.07.2014 12:01

Е и овај Хадзи Митровиц мисли да ако је из СНС -а у РС да је он аутоматски нас Вуциц. Па господин Иваниц је сигурно политицки образованији и способнији за ту функцију од било ког другог кандидата. И ако нисам никад био за ПДП али искрено бољег нема у опозицији. А ти Митривицу престани да разбијас савез за промјене и спусти се на земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

26.07.2014 12:20

Јован Митровић прича о поштењу... Не могу да вјерујем. Нека јавно каже колико му је Додик платио да минира опозицију... Боље му је је да сво чланство странке покупи у комби и одвезе на политичко сметлиште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

26.07.2014 12:55

Јадне су промјене са Иваницем. Хиљаду пута је летио цас СДС цас СНСД. Тако и опстаје. Овдје ми је криво сто СДС није избацуо своја два кандидата. Овако су и они показали да је неко од њих уцјењен. Јасно је да странци гурају Иваница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

26.07.2014 14:54

Митровиц је веци лопов од Иваница!

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

26.07.2014 17:48

Иваниц са овом кандидатуром спашава ПДП од распада то је и птицама на грани јасно.Ако су СНС и СДС потписници коалиционог споразума и ако је Митровиц дао бјанко потпис за оба кандидата СДС-а то од СДС-а није у реду.То вам је да потписес бјанко мјеницу као зирант некоме на износ од 5.000 КМ а он дигне 100.000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ