Временски услови узрок пада авиона?

Највероватнији узрок пада алжирског авиона са 116 путника и чланова посаде јесу лоши временски услови, саопштили су француски званичници, додајући да се летелица распала при удару у земљу и да је од почетка одбачена могућност да је авион можда погођен са земље.

Свијет 25.07.2014 | 20:14
Временски услови узрок пада авиона?

Нема преживелих у несрећи авиона "Ер Алжир" који се јуче срушио на северу Малија, објавио је данас француски председник Франсоа Оланд.

Оланд је додао да је црна кутија пронађена и да су је француски војници, који су обезбедили место несреће, послали у Гао, где ће бити прегледана у најкраћем могућем року.

"У самом старту смо одбацили могућност да је авион био погођен са земље", рекао је министар саобраћаја Француске Фредерик Кивилије, негирајући спекулације да су авион можда погодили побуњеници на немирном северу Малија, наводи АФП, а преноси Тањуг.

У међувремену, француски министар унутрашњих послова Барнер Казнев рекао је да се авион вероватно срушио због временских услова, али је додао да "у овом тренутку ниједна теорија не може да се искључи".

Казнев је рекао да је "авион уништен у тренутку пада".

Кивилије је такође рекао да снажан мирис нафте из авиона на месту несреће и чињеница да су олупине расуте на релативно малом подручју такође указују да је узрок несреће повезан са лошим временским условима или техничким проблемима, пренео јеРојтерс.

Нешто раније, у Француској је потврђено да је олупина авиона пронађена у области Госи у Малију, недалеко од границе са Буркином Фасо и да је француска војна јединица упућена да обезбеди место несреће и прикупи прве информације.

Авион, у којем се налазио 51 држављанин Француске, јасно је идентификован, упркос томе што се распао, додаје се у саопштењу канцеларије председника Франсоа Оланда.

У авиону на лету АХ-5017 био је 51 француски држављанин, а француски министар спољних послова Лоран Фабијус рекао је да је "Мекдонел Даглас 83" нестао у време када је на подручју северног Малија била јака олуја.

Оланд је у телевизијском обраћању рекао да је шпанска посада сигнализирала контроли лета да мења правац кретања авиона "због нарочито тешких временских услова".

У авиону су, поред француских држављана, била 24 држављанина Буркине Фасо, осморо Либанаца, шест алжирских држављана, шесторо Шпанаца, петоро Канађана, четворо држављана Немачке и двоје из Луксембурга.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дадо

26.07.2014 11:40

Ја предлазем Америци да одмах Русији уведу санкције за пад овог авиона... Мора да су они криви због тога... Вероватно су превисе добри са Богом па је послао невреме на авион...

ОДГОВОРИТЕ