Све супруге функционера успјешно запослене

Агенција за државну управу Републике Српске (АДУРС) требало је да обави 24. јула ове године интервује са кандидатима који испуњавају опште и посебне услове конкурса за заспослење у Републичком центру за истраживање ратних злочина и тражење несталих лица.

Република Српска 24.07.2014 | 21:45
Све супруге функционера успјешно запослене

Ову одлуку донио је 18.07. ове године Александар Радета, директор АДУРС, који је извјесно узбуђен због интервјуа, јер ће се пред комисијом појавити и његова супруга Александра Стегић-Радета, која је конкурисала за радно мјесто Виши стручни сарадник за истраживање ратних злочина са историјског аспекта.

Биће то одлично за породицу Радета уколико госпођа Радета прође интервју, јер на данашњем времену добити посао није мала шала. У ствари то је, када је Република Српска у питању, неслана шала, јер у овом ентитету послове добијају само припадници породица владајућег естаблишмента.

Конкурси служе тек за убијање времена и зезање са јавношћу. Непотизам царује, а разлог је да се нико од чланова фамилија владајуће елите не препусти наркоманији и осталим девијантним појавама.

Тако је и у овом случају, јер Александра Стегић-Радета, спруга Александра Радете, већ ради у Републичком центру за истраживање ратних злочина, годину дана.

Конкурс је расписан да би се њен статус верификовао и да би била примљена на неодређено вријеме.

Милорад Којић, Директор Центра за РЗ, је расписао 10. јуна 2014. године јавни конкурс за 4 радна мјеста, а у договору са Радетом 11. јуна ове године још један конкурс за 5 радних мјеста.

Циљ је спровести у дјело запошљавање уског круга пажљиво (већ унапријед) одабраних лица, између осталих и својих властитих супруга и „пријатељица“. (Имена објављујем на крају текста).

Ради се о укупно девет радних мјеста, а седам њих, које сада треба примити у радни однос су још прије годину дана без конкурса доведени у Центар, као и Радетина супруга Александра.

Милорад Којић је син посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Мирка Којића.
Његов долазак на чело Центра за истраживање РЗ невјероватна је фарса, и доказ да је извршна власт РС потпуно приватизована и служи искључиво за упослење функционера СНСД-а, њихове уже и шире родбине и пријатеља.

На иницијативу предсједника три највеће невладине организације од посебног интереса по Републику Српску Бранислава Дукића (логораши), Пантелије Ћургуза (БОРС) и Недељка Митровића (породице несталих) и Сташе Кошарца (испред Тима за координацију), почетком јануара 2013. године, Влада РС је, правдајући се техничким разлозима, смијенила Јанка Велимировића, тадашњег директора и поставила Којића за в.д..

Дукић, Ћургуз и Митровић су инсистирали на доласку Којића, како би створили услове за запошљавање својих чланова породица и пријатеља.

Као покриће за отварање процеса послужило је тадашње спајање Центра за истраживање ратних злочина са Оперативним тимом Републике Српске за тражење несталих лица, што је Влада Републике Српске искористила као образложење за довођење садашњег директора Милорада Којића, чиме су у потпуности реализоване жеља тројице предсједника невладиних организација, потом Кошарца и Златковићеве.

Информација са службеног сајта Агенције за државну управу од 26.6.2013. године из рубрике – Резултати интервјуа од 26.6.2013. године, из које је видљиво да је Милорад Којић једини кандидат за директора Центра од Комисије за интервју добио максимални број од могућих 50 бодова, показује о каквој фарси се ради.

Али, тако су створени услови да се Којић смјести и врати противуслугу Радети, у виду отварања процеса трајног запослења његове супруге Александре у Центру за истраживање ратних злочина.

Милорад Којић показао се веома способним у трговини са Радетом. Ријешио је не само своје, већ и упослење своје супруге Јелене Којић.
Којег ли чуда: Јелена Којић добила је посао управо у Агенцији за државну управу, и то мјесто Вишег стручног сарадника за аналитичке послове (што је видљиво из јавно објављеног резултата конкурса Агенције од 24.1.2014. године).

Треба ли подсјећати да је на челу Агенције Александар Радета. Којићева је већ била запослена у Министарству правде.

Сада је дошло вријеме да Којић врати противуслуге Радети тако што ће његову супругу Александру примити у стални радни однос. И то ће се, без дилеме, и десити. Чим се обави интервју.
(О тешким криминалним радњама у Центру за РЗ, ускоро ћу објавити бројне податке).

ЛИСТА ЛИЦА КОЈИМА ЈЕ НАМЈЕШТЕНО СТАЛНО ЗАПОСЛЕЊЕ ПРЕКО ЈАВНИХ КОНКУРСА У ЦЕНТРУ ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ РАТНИХ ЗЛОЧИНА РС:

1. мјесто историчара 1: Радета Александра, супруга директора Агенције за државну управу
2. мјесто историчара 2: Маличевић Драшко, по интервенцији челиначког СНСД-а и Кабинета Предсједника РС.
3. мјесто возача: Деспетовић Раде, угоститељски радник, преко "неког" из СНСД-а
4. односи са јавношћу: бивша новинарка Клепић Гордана, по интервенцији Сташе Кошарца и Горана Крчмара.
5. ССС: машински техничар Лончар Славица, по интервенцији предсједника логораша РС ("лична пријатељица" Бранислава Дукића).
6. финансије: Радаковић Драгана, по страначкој линији оца (СНСД)
7. правник: Виктор Нуждић, кадар СНСД-а из Српца, страначки (СНСД), и по директоровом избору.

Слободан Васковиц Блог

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

јапанац

24.07.2014 20:11

Ову багру треба отјерати и довести 83 Јапанца у Скупштину једино би нас они могли спасити од ових наших вукова па људи моји гдје ми живимо за неповјеровати шта нам раде јесмо ли толико неписмени да ово све трпимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтеф

24.07.2014 20:16

Браво Васковићу - јавно нек се зна , ништа ме више неизненађује , ово све је наслијеђено из комунзма гдје су појединци били у партији ради личног интереса и били политички климоглавци , ово данас можемо комотно звати надри демократија ! Не чуди ме сто нам је Југа пропала , воде нас исти

ОДГОВОРИТЕ
Name

веља

24.07.2014 20:18

Познато је да се лакше скинути са хероина него са бироа. А конкурси нису намјештени - ма таман посла - ПОШТЕЊАЧИНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постар

24.07.2014 20:32

За овог Ћургуза сам знао да је мућак, али искрено мислио сам да је овај Дукић мало бољи, али ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИЦА

25.07.2014 04:16

БАНДА ЦРВЕНА, САМО РОБИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рацио

25.07.2014 06:31

Има и нека Сања, дошла из БОРС-а, Пантелијина пријатељица, иначе филозоф по струци, али ваљда им је тамо потребна. О мој Боже...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бране

25.07.2014 06:39

Иста је ситуација и у заједничким институцијама БиХ. Посао и унапређења добијају само кадрови СНСД, остали као да не постоје и као да не треба да живе. Али, може овако до октобра, а послије треба све детаљно испитати, ко, када и под којим околностима је запошљаван!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кандидат

25.07.2014 06:51

Хвала Васковићу. Жао ми је што ниси раније ово објавио да не идем на интервју безвезе. Додао бих да је за возача интервју био 21.07. У старој згради Владе, да нигдје није објављен списак кандидата које су позвали (што постоји за остале позиције на сајту АДУРС). Значи конобар:-Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

сетац

25.07.2014 07:38

То је политика СНСД-а и владе.Збринути све своје а народ ко шиша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

26.07.2014 06:54

Много их је запослено на разноврсним радним мјестима по државним фирмама, установама, назови политичким странкама, Свугдје гдје народна кобила издржава. Све их треба растјерати. И биће растјеране након Октобра. То је њихова ствар, али за своје паре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

01.08.2014 12:22

ма ту их има 70 сад , а било 14 ....па сад видите колико је доведено за једну годину

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасна

01.08.2014 13:01

Знам жену која је конкурисала на једно мјесто са свим условима, а трпи невиђени терор од тог Којића, није прошла видјела сам на сајту , ма ужас

ОДГОВОРИТЕ