Брчко се задужује код ММФ-а

Влада Брчко дистрикта усвојила је данас на ванредној сједници Одлуку о задужењу дистрикта код Међународног монетарног фонда /ММФ/ по основу учешћа у расподјели додатних средстава уз осму траншу четвртог стендбај-аранжмана.

Република Српска 24.07.2014 | 13:08
Брчко се задужује код ММФ-а

Шеф Дирекције за финансије Мато Лучић појаснио је да је ријеч о кредитном задужењу од 3.750.000 КМ, односно два одсто укупно одобрених средстава за БиХ, са роком отплате од пет година, укључујући и период одгоде од три године.

"Средства ће бити утрошена за плаћање трошкова активности које су предузете да би се ублажила ситуација настала усљед поплава и клизишта, за вријеме ванредног стања које је на простору дистрикта трајало око два мјесеца", навео је Лучић.

Лучић је истакао да је ријеч о најповољнијем финансијском аранжману са каматном стопом од 1,07 одсто, док ће се отплата вршити у осам једнаких кварталних рата.

Он је напоменуо да је и из Централне банке потврђено да ће по коначном усвајању ове одлуке у Скупштини Брчко дистрикта средства бити расположива већ наредни дан.

Коментари / 0

Оставите коментар