Директор РАК-а ни данас није именован

Директор Регулаторне агенције за комуникације /РАК/, иако је било најављено, није именован ни на данашњој сједници Савјета министара БиХ.

Босна и Херцеговина 23.07.2014 | 18:19
Директор РАК-а ни данас није именован

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда затражио је од Генералног секретаријата да Савјету буду достављени "потпуни материјали", односно имена свих кандидата за директора РАК-а.

Беванда је прошле седмице најавио да би на данашњој сједници требало да буде разматран приједлог за потврђивање избора Срђана Рајчевића за генералног директора РАК-а.

"Пред Савјетом министара БиХ имамо именовања која стоје скоро двије године. Мој приједлог је да на наредној сједници /данас/ буду сви одговорни и да у блоку извршимо све оно што стоји. У том блоку као
посљедњи приједлог који је дошао је приједлог за РАК", рекао је Беванда.

Савјет РАК-а дао је 21. маја, међу осам кандидата, једногласну подршку Рајчевићу за директора Агенције и 30. маја свој приједлог послао на потврђивање Савјету министара БиХ, након чега је из Савјета министара затражена листа свих кандидата који су конкурисали и испуњавали услове за то мјесто.

Закон о комуникацијама БиХ прописује да Савјет министара БиХ, на приједлог Савјета РАК-а, потврђује избор директора Агенције у року од 30 дана након подношења приједлога.

На мјесту генералног директора РАК-а у посљедњих 11 година налазио се Кемал Хусеиновић, којем је мандат истекао још 2008. године.

Генерални директор РАК-а БиХ бира се на мандат од четири године.

Коментари / 0

Оставите коментар