Срушио се авион на Тајвану, 45 погинулих

Страхује се да је више од 40 особа погинуло при принудном слетању путничког авиона компаније "Трансазија" у Тајвану, јавља кинеска Синхуа.

Свијет 23.07.2014 | 16:23
Срушио се авион на Тајвану, 45 погинулих

У авиону АТР72-а на локалном лету ГЕ222 била су 54 путника и четири члана посаде, а страхује се да је страдало више од 50 људи.

Детаљи нису познати, али се претпоставља да су узрок несреће лоши временски услови и тајфун који је захватио ту област. Локални медији јављају да је при принудном слетању дошло до експлозије и да се авион закуцао у две куће.

Према последњим информацијама "Фокус Тајвана", 45 особа је страдало, а деветоро је лакше или теже повређено.

Званичник Управе цивилног ваздухопловства Тајвана (ЦАА) је на лицу места новинарима рекао да се страхује да је 51 особа страдала, али је ЦАА објавила саопштење у коме се наводи да "стање 58 особа са лета ГЕ222 тренутно није познато".

"Страхује се да је 51 особа погинула, а да је седморо људи повређено", рекао је представник тајванске Управе цивилног ваздухопловства Шен Чи.

Авион је с међународног аеродрома Каохсиунг полетео у 17 часова по локалном времену, а требало је да слети на аеродром Магонг 35 минута касније. Ипак, према тренутно доступним подацима, лет је завршен сат након предвиђеног времена за слетање на острву Пенгу.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јустице

23.07.2014 16:49

Руси

ОДГОВОРИТЕ