Реаговаћемо ако нам се НАТО приближи!

"НАТО демонстративно јача своје присуство на подручју источноевропских држава, укључујући воде Црног и Балтичког мора", рекао је Путин на састанку Савета безбедности Русије.

Свијет 22.07.2014 | 21:30
Реаговаћемо ако нам се НАТО приближи!

Додао је да због тога Русија мора провести све планиране мере за јачање одбрамбене способности земље, укључујући Крим и Севастопољ, где су, како је казао, Руси приморани да обнове војну инфраструктуру од нуле, преноси РИА новости.

Русија тренутно проводи амбициозан програм наоружавања вредан 640 милијарди долара, а тај програм ће потрајати до 2020. године и он ће модернизовати руске оружане снаге.

Након уједињења Крима са Русијом, НАТО систематски појачава своју присутност у близини руске границе, позивајући се на потребу да заштити своје савезнике. НАТО савез је послао неколико ратних бродова на Балтичко море и Медитеран. Овог месеца група НАТО бродова у Црном мору порасла је на девет бродова, што је рекорд за последњих неколико деценија.

НАТО је такође појачао ваздушни надзор над балтичким државама, а његови модерним радарима опремљени авиони редовно лете преко територије Пољске и Румуније.

Москва је више пута изразила забринутост због притиска Запада на Русију.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

пријатељ са командног мјеста у Угљевику

22.07.2014 20:13

Руси, главу горе!Пси који лају слабо уједају! Загрмите "на руски начин" па ћете видјети како се повлаче подвијених репова!БРИКС из Бразила је несаломиви мач и због тога престаните са беспотребним правдањима, па макар се радило и о "авиону" који сигурно није оборен из Кремља. Страшна је то ствар, али је на жалост породица, инструментализована.НАТО је најслабији на крајевима крила, а та крила су вам на дохват руке. Шака од сто и готова прича!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

22.07.2014 21:09

@ Пријтељ са ИКМ Угљевик .Пријатељу држ се ти Угљевика И не чачкај мећку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амер

22.07.2014 22:12

Додје ли до окрсаја, Руса це само бити у Њемацкој такозваних њемацкихруса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

23.07.2014 06:16

Амер одакле у Њемацкој Руса? Управу си,има их,зато сто је и Хитлер кренуо на висе страна и поломи зубе бас у Русији,Москви.Полако,јос нисте заврсили у Ираку,Либији,Пакистану а и на Иран и Сирију би ударили а на Русију поготову ал знате процете као и Хитлер сто је просао.Тако настадосе Руси у Њемацкој.

ОДГОВОРИТЕ