Глас за излазак из ЕУ ако не буде промјена

Нови британски министар спољних послова Филип Хамонд потврдио је данас да ће гласати за излазак Британије из ЕУ, уколико Лондон не буде могао да врати одређена овлаштења од Брисела.

Свијет 20.07.2014 | 18:23
Глас за излазак из ЕУ ако не буде промјена

Хамонд је нагласио да очекује да ће се Британија, ако не буде промјене односа са ЕУ, о изласку из чланства Уније изјашњавати на референдуму који би, према обећању британског премијера Дејвида Камерона, требао бити одржан 2017. године, у случају побједе конзервативаца на изборима наредне године.

"Нисам промијенио мишљење. Уколико не буде никакве промјене начина на који се руководи Европом, нити промјене у балансу надлежности између чланица и ЕУ те рјешења изазова на који начин еврозона може да успије и коегзистира са осталим чланицама ЕУ, онда то није Европа која би одговарала Британији", истакао је Хамонд.

Према његовим ријечима, мора бити промјене и нових преговора.

Он наводи да је статус кво једноставно неприхватљив и да није у интересу Британије.

Хамонд сматра да мора бити повратка овлаштења чланицама ЕУ и да се нешто треба рјешавати на европском нивоу када то буде "апсолутно неопходно".

Шеф британске дипломатије најавио је да ће својим европским колегама рећи да је без промјена "поприлично сигуран какав ће бити одговор Британаца на референдуму".

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Еуропа

22.07.2014 06:27

Ма излазите сви не треба вам то ионако ништа није побољшано,настала само већа неимаштина и зафркавате сиротињу постављате неке западњачке законе да би могли ући у Европу Шта ће ми ваша Европа ако не могу сам свој закон да поставим у својој држави.

ОДГОВОРИТЕ