Српски нарко-бос изручен руским властима

Српски држављанин Иван Савкић, оптужен за организовање канала за шверц дроге великих размјера, предат је руским властима на аеродрому у главном граду Еквадора, Киту, саопштио је данас прес центар руског
министарства унутрашњих послова.

Свијет 20.07.2014 | 17:04
Српски нарко-бос изручен руским властима

Како преноси агенција Итар-Тасс, током прелиминарне истраге полиција је утврдила да је Савкић формирао међународну криминалну групу која се бавила шверцом великих количина кокаина из Еквадора у Русију.

За шверц дроге коришћени су прекоокеански бродови, саопштио је прес центар руског министарства.

Истражитељи вјерују да је током утовара у Еквадору лучки службеник сакривао пакете кокаина у помоћним просторијама брода да би касније морнаре које је регрутовао нарко картел обавијестио о томе гдје је дрога скривена.

Они би потом, када брод стигне у Санкт Петербург, предали пакете кокаина другим дилерима, наводи се у саопштењу министарства, пренео је Итар-Тасс.

Ови морнари су ухваћени приликом једног претреса 2011. када је полиција конфисковала кокаин у вриједности од 1,5 милиона долара. Они су пристали на сарадњу са полицијом и признали да човјек по имену Вилијам води посао са дрогом.

Након опсежне и вишемјесечне истраге полиција Русије, САД и Еквадора утврђено је да је ријеч о српском држављанину Ивану Савкићу који је познат европској полицији, саопштило је руско министарство унутрашњих
послова, наводи Итар-Тасс.

Од децембра 2012. он се налазио у затвору у Киту, а руска полиција је тражила његово изручење дуже од 18 мјесеци. Савкић је и раније осуђиван за сличне преступе у европским земљама.

Руска полиција испитује илегалне активности Савкића у Русији, а суд у Санкт Петербургу је већ раније осудио два члана његове банде.

Коментари / 0

Оставите коментар