Истина о “Терминатору”

Звезда хит филма из 1984. године је требало да буде О Џеј Симпсон, а не Шварценегер.

Свијет 19.07.2014 | 22:52
Истина о “Терминатору”

"Терминатор" је филм који је редитеља Џејмса Камерона ставио на холивудску мапу, направио звезду од Арнолда Шварценегера и постао узор многим блокбастерима који су уследели. Све то знамо, али да ли сте знали следеће чињенице:
Филм је инспирисала ноћна мора коју је Џејмс Камерон имао док је био болестан - сањао је "металну фигуру смрти која излази из ватре".

Први избор филмског студија када је главна улога у питању, био је О. Џеј Симпсон, јер су им се допале атлетске способности које је показао у "Хертз" реклами, али су одустали јер је "било превише очигледно ставити њега да глуми убицу".
Шварценегеру је прво понуђена улога хероја Кајла Риса, али је Камерон предложио да би он био бољи као Терминатор. "Нисам хтео то да прихватим. Градио сам каријеру и нисам желео да играм негативца, али ме је Камерон убедио да ће ми публика опростити јер ћу изгледати кул", рекао је Шварценегер.
 
Глумица Линда Конор не да није желела одређену улогу као Шварценегер, она је размишљала да уопште не глуми у филму. Филмска "Сара Конор" каже да није хтела да јој овакав филм омете у плановима да игра у позоришту. "Помислила сам, ох Боже, Шварценегер у филму...Била сам сноб".

Буџет за филм је био толико мизеран да је Камерон тражио довољно јака улична светла у Лос Анђелесу како би могао да снима и ноћу без плаћања расвете.
Човек који је радио на специјалним ефектима Џон Розенгрант је испричао најбољу анегдоту са снимања - Шварценегер је ушетао у отмени ресторан у костиму Терминатора и шокираним радницима љубазно тражио сто за четворо.
 
Последња сцена у филму, у којој Сара Конор вози ка планинама, снимана је без дозволе. Саобраћајац је пришао филмаџијама, а продуценткиња Гејл Ен Хурд је слагала да су она и Камерон "глупи студенти" који нису знали да су им потребне дозволе за снимање студентског филма.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЦрниЦрнац

22.07.2014 06:36

А истине И бакарача

ОДГОВОРИТЕ