Привремено одузета имовина од 700. 000 КМ

Основни суд у Бањалуци донио је рјешење о привременом одузимању имовине вриједне 700.000 КМ лица чији су иницијали Ш.З. и са њим повезних лица, осумњичених за зеленаштво, изнуду и прање новца.

Република Српска 18.07.2014 | 17:41
Привремено одузета имовина од 700. 000 КМ

Од осумњиченог је одузет аутомобил марке "тојота РАВ четири", вриједан 78. 000 КМ, стан у Бањалуци површине 54 метра квадратна, који је процјењен на 122.000 КМ, земљиште у бањалучком насељу Чесма на којем је изграђен стамбени објекат са двије ламеле и више стамбених јединица, вриједности 500.000 КМ, те помоћни дрвени објекат у насељу Чесма који је Ш.Д. и његовој породици остављен на располагање.

Финансијском истрагом Јединице за сузбијање привредног криминалитета, финансијске истраге и сузбијање прања новца утврђено је да су Ш.З. и са њим повезана лица стекла имовину која није у сразмјери са пријављеним приходима из легалног пословања, те је предложено да привремено одузимање у складу са Законом о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дијела, саопштено је из МУП-а.

Захтјев је поднесен због постојања опасности да би касније одузимање имовине стечене извршењем кривичног дјела било отежано или онемогућено, те да би било спријечено коришћење, отуђење или располагање имовином.

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар