Мајка која је убила бебу предата Тужилаштву

Мевлида Мујић (21), мајка која је осумњичена да је убила бебу, предата је данас Тужилаштву КС.

Босна и Херцеговина 17.07.2014 | 22:13
Мајка која је убила бебу предата Тужилаштву

Алем Хамзић, портпарол Кантоналног тужилаштва Сарајево, рекао је данас да је поступајући тужилац испитао осумњичену, те да је наредио провођење истраге због сумње у кривично дјело чедоморства.

"Одређен је 24-часовни притвор, а у петак ће бити донесена одлука о продужењу притвора", рекао је Хамзић.

Осумњичену су у сриједу ухитили истражитељи Крим-полиције сарајевског МУП-а.

Током саслушања у полицији у потпуности је признала да је убила своју бебу, те је полицајцима показала и контејнер за смеће гдје је бацила новорођенче.

Подсјетимо, сакупљач секундарних сировина је 18. јуна у контејнеру пронашао беживотно тијело бебе, те обавијестио полицију. Убрзо су полицајци и љекари Хитне помоћи видјели да је у контејнеру нешто умотано у крваву мараму из које су вирили бебине ножице и тридесетак центиметара пупчаника. Наводно је бебина глава била замотана бијелом марамом, а преко врата и дијела лица је била завезана крпа. Обдукција, коју је касније, по налогу Тужилаштва, обавио судски вјештак медицинске струке доктор Хамза Жујо, показала је да је том крпом новорођенче и угушено.

Мушка беба била је везана крпом у предјелу врата и на тај начин је наступила смрт. Доктор Жујо је тада казао и да је беба рођена жива и на вријеме, без икаквих проблема, али је потом задављена крпом.


Осумњичена Мујићева је јавности постала позната када се крајем јануара с пријатељицом удаљила из куће, а њена мајка полицији пријавила нестанак обје дјевојке, након што се нису јављале на мобителе. Наводно су дјевојке тада рекле да иду у Горажде, а послије девет дана су се вратиле кући, те се испоставило да су слагале родитеље и биле на Бјелашници.

Извор: НН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Родитељ

17.07.2014 18:13

Чуј Мајка немојте вредати Мајке , а њој ће послије овог свијета бог да суди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

17.07.2014 18:58

За такве нема суда. Конапац око врата И крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нељуди...

17.07.2014 19:28

Нека свако ко остави коментар против ње се запита како третира родјено дијете које храни и одгаја..да ли стављате себе испред дијетета..и будите искрени.. Зао ми је бебе, али ми је зао и мајке, да је имала разумијевања од стране родитеља и да постоји институција за подрску самохраним мајкама ово се не би десило..не мозе се само њу кривити за ово..сви смо криви..цијело друство господо драга..

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

17.07.2014 22:16

Ужас за коментар који подржава мајку па ти си сигурно мајка која би могла овако нешто урадити. Надам се да ће имати ноћне море сваку ноћ. Да је имала имало мозга могла је оставити бебу у некој болници или слично. Боже драги колико људи дали би све да могу имати бебу а чудовисте је ово урадило а што се тиче подршке од родитеља и слично, доста нас нема никакву подршку па не би ни помислили на овако нешто, ако јој правда непресуди Бог хоће.

ОДГОВОРИТЕ