60 година Ангеле Меркел

Немачка канцеларка Ангела Меркел, најмоћнија жена на свету по мишљењу многих, данас пуни 60 година. На конференцији у Бриселу један новинар ју је изненадио рођенданском песмом, а ево и 10 чињеница из живота немачке политичарке.

Занимљивости 17.07.2014 | 12:45
60 година Ангеле Меркел

1. Рођена је у Хамбургу, али је одрастала на селу, 80 километара од Берлина.

2. Мајка јој је била професорка енглеског и латинског, а отац протестантски свештеник. Још као мала је волела да чита песме и приче.

3. У 44.тој години  удала  се за свог другог мужа Јоакима Зауера.

4. Пре четири године присуствовала је Сајму авијације у Берлину и дружила се са роботом Џастином.

5. Канцеларка је, осим политике, заинтересована и за спорт и културу.

6. Када нема много обавеза, Ангела Меркел ради све оно што и друге жене њених година. Понекад воли да се опусти уз пиво.

7. На овогодишњем Светском првенству у фудбалу упознали смо нову страну немачке политичарке која је са трибина искрено бодрила фудбалере репрезентације. Тако је било и на мечу против Португала.

8. Грозница "селфија" није заобишла ни њу. Након тријумфа Немачке у финалу Мундијала, Меркелова се сликала са фудбалером Лукасом Подолским.

9.Фотографија са љетовања је осванула у светским медијима прошле године. Канцеларка се са мужем одмарала у Италији. Као обичан туриста.

10. Ангела Меркел је недавно демантовала гласине да планира да се повуче са положаја. "Желим и даље да радим оно што ми причињава задовољство", рекла је новинарима.

Коментари / 0

Оставите коментар