Хоће ли Зубац бити суспендован 22. јула?

Сједница Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ заказана је за 22. јули на којој би коначно Горан Зубац, директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) могао и морао бити суспендован због чињенице да је против њега потврђена оптужница која га терети за несавјестан рад у служби, пише новинска агенција Патриа.

Босна и Херцеговина 16.07.2014 | 15:02
Хоће ли Зубац бити суспендован 22. јула?

На дневном реду су и појашњења достављених информација од стране овлаштених представника, које је затражио Независни одбор од свих безбједоносних институција.

Предсједавајући овог тијела Жико Крунић више пута је поновио како нико није крив док се не докаже, али никада досљедно није примјењен Закон о полицијским службеницима нити је Независни одбор третирао Закон о зашитити тајних података, што би аутоматски Зубца одстранило из службе до окончанаја поступка.Иначе, још никада није заказано ни рочиште за изјашњење о кривици на којем би Зубац требао да се изјасни.И Министарство безбједности БиХ покренуло је процедуре, а у вези одузимања сертификата за приступ тајним подацима.

Иначе, Независни одбор је још у фебруару добио информације од Тужилаштва БиХ да је наређено провођење истраге, али чланови овог тијела још никад нису успјели Зубца послати на хлађење.Иначе, неке странке у Парламенту БиХ чак су предлагале и да се смијени Независни одбор, али је накнадно усаглашено да се за тај процес нема времена, јер ускоро долазе годишњи, а одмах након њих и избори.

Ово је трећа сједница Независног одбора на којој ће бити разматран случај Горана Зубца.

Извор: www.нап.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Доста висе

16.07.2014 13:15

Милетов цовек као И правосудзе .Сто прије у прдекану то боље а богами И босс за њим ускоро у октобру а.бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

16.07.2014 13:17

Нема ниста одтога , тресла се гора родио се мис , Злаја и Баја су вец то договорили , Зубац остаје гдије јест ! Наси политицари су перверзни до бола !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Армy

16.07.2014 16:56

Нема од тога ништа узалуд све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Начелник

17.07.2014 16:17

Нема од тога ништа, само дзаба тупите зубе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рађа

17.07.2014 17:56

Именовањем Зубца, Јовичића и Тегелтије на неке од вазних позиија у полицији и правосуђу, СНСД и Додик су показали колико врије и какву Републику Српску зеле. Пуну корупције и зла. ово је страшан ударац за СНСД.

ОДГОВОРИТЕ