Учестали напади на полицијске службенике

Стање безбједности на подручју које покрива Центар јавне безбједностиИсточно Сарајево у првих 6 мјесеци ове године углавном је било назадовољавајућем нивоу и под контролом,изјавио је данас на конференциј иза новинаре начелник Центра Раденко Васиљевић.

Република Српска 16.07.2014 | 14:26
Учестали напади на полицијске службенике

Међутим у последње вријеме учестали су напади на полицијске службенике па се размишља и оприједлогу нове законске регулативе која би омогућила  адекватнију заштиту полицијских службеника.

,,Истрага о нападу на породичну кућу полицијског службеника Љубише Спасојевића добро напредује'',каже начелник Центра јавне безбједности Раденко Васиљевић и додаје да се убрзо очекује покретање кривичне пријаве против починилаца тог кривичног дјела. На питање ко су осумњичени, Васиљевић у циљу истраге не жели да одговори, а не жели јасно ни да прецизира да ли су откривени мотиви тог напада.

,,Он као начелник Криминалистичке полиције у Центру био је укључен у бројне истраге кривичних дјела и то може бити један од разлога напада на његову имовину. Иначе, на простору Сарајевско-романијске регије, Фоче иЦентра јавне безбједности Требиње развио се модел напада на имовину полицијских службеника као начин освете за активности које полиција проводи.Таквих кривичних дјела највише је било на простору Требиња и Фоче, а сада и у Палама'', истиче Васиљевић.

И док истрага о посљедњем нападу на полицијског службеника напредује,већ 12 година истрага убиства тадашњег начелника Центра Жељка Марковића тапка у мјесту. У Центру јавне безбједности Источно Сарајево признају да напредка нема, али истичу да у сарадњи са Тужилаштвом БиХ које је преузело тај случај и даље проводе истражне радње.

Какве нове доказе могу пронаћи након 12 година?

,,Докази могу бити материјални и лични.На материјалне доказе вјероватно више не можемо рачунати, а лични су они који произилазе из свједочења и ту би се могло нешто десити'',каже Васиљевић.

Осим убиства начелника Центра јавне безбједности Источно Сарајево Жељка Марковића,никада нису расвјетљена ни убиства замјеника начелника Центра Срђана Кнежевића те некадашњег директора осигуравајућег друштва Јахорина Ристе Југовића.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Полицајац

16.07.2014 16:51

Додје свему крај, треба бити реалан и држати се закона па ако треба нек и глава иде али ћу ја да уперим прстом и да кажем оно је лопов и не може ме нико ни чим купити и онај ко покуша биће кажњен. Овако може нешто бити од државе и мира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крипо

17.07.2014 16:19

Браво полицајац, слажем се, свака ти је на месту.

ОДГОВОРИТЕ