Прва жртва на страни Израела

Израел је наставио бомбардовање Газе, након што је Хамас, који управља појасом Газе, одбацио примирје и испалио десетине нових ракета на израелску територију, усмртивши првог Израелца.

Свијет 16.07.2014 | 07:44
Прва жртва на страни Израела

Израелски премијер Бењамин Нетањаху је упозорио да ће војска "проширити и интензивирати" операцију у Гази пошто је Хамас одбио египатски предлог о успостављању примирја.

У новим израелским нападима јуче је погинуло пет Палестинаца, па је укупан број палестинских жртава од избијања сукоба пре осам дана порастао на 197, тврде лекари.

Један Израелац је погинуо у ракетном нападу близу граничног прелаза Ерез између Израела и Газе, саопштила је војска.

Оружано крило Хамаса, Бригаде Езедин ал-Касам, преузело је одговорност за тај напад.

Погинули 38-годишњи цивил је испоручивао храну војницима у тој области, изјавио је портпарол израелских хитних служби за АФП.

Прва изрелска жртва пала је након што је на Израел бачено скоро 1.000 ракета и граната. ЧЦетири Израелца су тешко рањена.

Израел је јуче рекао да ће прихватити египатски предлог о прекиду ватре, али званичници Хамаса су казали да се нико са њима није консултовао о предлогу и да неће зауставити ватру без целовитог споразума који ће обухватати и израелске уступке.

Израелска војска је касно синоћ послала телефонске поруке да упозори више од 100.000 становника два кварта у граду Гази да се евакуишу из својих домова, јавили су израелски медији.

То је постало уобичајено упозорење пред појачање израелских ваздушних удара.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

аxxе

16.07.2014 05:52

Ма какве ракете и какви бакараци људи се бране вец 20година одакле им .. израел сам на себе испаљује рекете и обара их.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папагај

16.07.2014 05:54

Да није тужно било би жалосно. Зашто да живот једног Жидова више вриједи од десетине Палестинских живота? Да ли су се Жидови икада запитали, како боли када неко убија, а они су то као народ сами доживјели, па ипак још бруталније то другима (Палестинцима) чине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

16.07.2014 06:21

Нешто ме ова одбијања примирја подсјећају на нека ружна времена. Ово ми изгледа као тактика вођења рата, нападај а кукај да те свијет чује и ето успјеха. Жалосно, да се зарад неких циљева жртвује сопствени народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

16.07.2014 08:41

Много цјеним Израел. Окружени су са свих страна џелатима али се недају. Не треба заборавити а они то сигурно неће како и колико су их бјесмучно убијали у ИИ свјетском рату. У борби се не може знати колико ће којих погинути. Боље би било да они што осуђују Израел осуде мало ове из Украјине који хоће да убијају 100 Руса за једног њиховог. Зна се чије су слуге били у ИИ С.Р.

ОДГОВОРИТЕ