Форум донио мало конкретних ствари

У Бањалуци је одржан радни семинар под називом „Форум за просперитет и запошљавање“, чији су организатори Централна банка БиХ, Канцеларија Европске комисије у БиХ и Норвешка амбасада у БиХ.

Република Српска 15.07.2014 | 19:29
Форум донио мало конкретних ствари

Чули смо много дискусија, излагања и констатација о томе како треба унаприједити област запошљавања код нас, али мало тога конкретног и примјењљивог.

БиХ треба да донесе низ реформи у вези са тржиштем рада које би омогућиле отварање већег броја нових радних мјеста, укључујући и ревитализацију процеса колективнго преговарања, смањења негативниих подстицаја за запошљавање, те посебно промоцију укључивања младих у радну снагу, чуло се на форуму.

Босни и Херцеговини су потребни и бољи закони и праксе о заштити инвеститора, укључујући корпоративно управљање, приступ изворима финансирања, посебно за нова предузећа и ефикаснији оквир за рјешавање несолвентности, такође се чуло на форуму.

Оно што се није чуло на форуму су конкретни, а не књишки приједлози и рјешења како смањити стопу незапослености у БиХ и како побољшати социјални систем у БиХ.

Извор: БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лија

15.07.2014 17:35

Дођоше,наједоше се и напише, узеше дневнице и одоше.КРАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

15.07.2014 20:09

Управо тако Љиља, све ове закључке сам им могао сам, гратис написати. Подстицаји и смањење оптерећења да би било више новца за индивидуалну потрошњу су први кораци. Али не подстицај самозапошљавању од 3 хиљаде марака, да се за тај износ може покренути бизнис исто то би сви они који раде на буџетским јаслама већ имали као додатни посао. Дајте ми 30 хиљада, вежите ме Уговором и дајте двије године олакшице, ако не запослим још бар пет људи и не будем редовно измиривао обавезе, узмите кућу,стан, пословни простор,шта год и намирите се,а мене у затвор. Ето рјешења. Мада, ситан је то новац да би требала било каква гаранција, ризик би требао остати на локалној или републичкој власти, ако су ми понудили да се школујем за одредјена занимања, знали су и кад ћу бити као кадар на располагању, требали су то имдати у виду,а не да чекам 15 година и саљем молбе,а онда казу имас 33 године,стар си,има пуно младјих!?

ОДГОВОРИТЕ