Кременовић, Додик и власник "Атлантика" у блиским везама

Истрага Тужилаштва БиХ о околностима под којима је поништена одлука Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ да хрватска фирма "Зрински" из Чаковца штампа гласачке листиће за октобарске изборе те да се тај посао повјери бањалучкој фирми “Атлантик ББ“, иако је њена понуда за 250.000 КМ скупља од оне хрватске фирме, још траје.

Босна и Херцеговина 15.07.2014 | 10:47
Кременовић, Додик и власник "Атлантика" у блиским везама

Под лупом истражилаца су, наиме, све одлуке ЦИК-а и Канцеларије за разматрање жалби БиХ, донесене након расписивања међународног тендера за услуге штампања и паковања гласачких листића за опште изборе у БиХ вриједног 1.285.000 КМ, сазнаје Дневни аваз.

Истовремено, анализирају се и понуде, али и приговори „Атлантика ББ“ и „Зринског“, које су у међувремену пристизале на адресу ЦИК-а и Канцеларије. Али извор листа упућен у жалбену процедуру која је и довела до поништења уговора са “Зринским” тврди да би се истражиоци требали позабавити и наводним утицајем Остоје Кременовића, предсједавајућег Канцеларије за разматрање жалби БиХ, на то што се “Атлантику” редовно у тој институцији уважавају жалбе, на основу којих добија послове, па тако и овај за октобарске изборе.

-Кременовић је добар пријатељ с Милорадом Додиком, предсједником Републике Српске и СНСД-а. Додик је, опет, у блиским везама с власником “Атлантика”, који у посао штампања гласачких листића као подуговарача уводи “Службени гласник Републике Српске”, који је под Додиковом ингеренцијом, што баца сумњу на одлуке које стижу из те канцеларије - казао је извор.

Иако се спекулисало да је Кременовић чак члан СНСД-а, он то негира. Тврди да је члан ДНС-а, који је, коалициони партнер Додикове странке. Кременовић у изјави за Аваз не негира наводе да познаје и Додика и власника “Атлантика”. Но, одбацује оптужбе да су ти односи у било каквој вези с његовим поступањем у жалбеним процедурама.

- Додик је био предсједник Владе у којој сам ја био министар за локалну управу и самоуправу и поштујем га као предсједника, али годинама се нисмо чули ни видјели. Познајем и власника “Атлантика”, али то не значи да је то имало било какав мој утицај на ту жалбу. И чињеница да познајем Додика и власника “Атлантика” не значи да ћу ја злоупотријебити то познанство у било којем контексту - тврди Кременовић.

Кременовић је потврдио да је из Канцеларије за жалбе у јуну инструкција и обавијештење о томе да се води поступак по жалби “Атлантика”, умјесто у ЦИК, путем факса послана у једну пржионицу кафе. Казао нам је да је провјерено како је до тога дошло, али није одговорио на питање зашто овако важан документ није послат поштом или курирским путем, што је уобичајно у кореспонденцији државних институција.

- Тај факс је отишао у пржионицу кафе и грешка јесте учињена. Провјеравали смо и нисмо утврдили да је она намјерно урађена, него је дошло до грешке у броју. Међутим, то није довело ни до каквих посљедица у самом том процесу одабира - каже Кременовић.

Извор: Дневни аваз

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

xxл

15.07.2014 08:50

Хехехее, стари дилови и старе љубави, ко и старе кладе се лако запале!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

15.07.2014 08:53

Добар овај Радончи,право "њушкало", влада информацијама, јако користан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

15.07.2014 09:41

Врло опасна ствар! Једина нада СНСД-у и ДНС-у може бити штампање лажних гласачких листића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вреће са листићама су спремне

15.07.2014 09:48

Већ су кренули са штампањем, само чекају октобар па да Миле лажираним гласовима покуша покрасти изборе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

15.07.2014 13:54

КРЕМЕНОВИЦ, мањег цовјека, а већег лопова нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоја

15.07.2014 14:18

Знам власнике Атлантика ...муфљузи ..родјену дјецу би продали ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

15.07.2014 14:23

Па штампајте и ви листиће, или ћете набавити кинеске оловке? ☺

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОРАД

15.07.2014 14:47

САМО ОТВОРИТЕ ОЦИ ДА ОВИ БАЈИНИ НЕ ПОКРАДУ ИЗБОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

виктор

15.07.2014 15:58

Припрема терена за лакше правдање пораза касније

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

15.07.2014 18:41

Доста више веза и везица, дајте више да живимо нормално у поштеном друштву, а свеједно ће опозиција вјероватно побједити

ОДГОВОРИТЕ
Name

КУПИ МИ БАБО ГЛАСАЧКЕ ЛИСТИЋЕ

16.07.2014 03:43

И ЈА БИ НАРУЧИО 5.000 ЛИСТИЋА ЗА СКУПШТИНУ РС, ТРЕБА МИ ВЕЗА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максим

16.07.2014 03:58

Ово је пресло све границе, људи "упамет" и на изборима у октобру отјерајмо висе ове лопове!

ОДГОВОРИТЕ