Фочански комуналци најавили штрајк

Радници фочанског комуналног предузећа "Комуналац" одлучили су да 24. јула ступе у генерални штрајк, уколико не буду испуњени њихови захтјеви - исплата заосталих зарада и уплата доприноса.

Република Српска 14.07.2014 | 17:50
Фочански комуналци најавили штрајк

Радници "Комуналца", који су у петак, 11. јула, одржали једночасовни штрајк упозорења, поручили су да ће, уколико се не уваже захтјеви радника, тачно за десет дана, колико је по закону потребно да прође од
најаве до ступања у штрајк, у Фочи бити обустављен одвоз смећа, као и остале активности, уз поштовање мимимума процеса рада.

Предсједник Синдикалног одбора КП "Комуналац" Дејан Благојевић рекао је да захтјеви остају исти, а они су исплаћивање заосталих примања, поштивање законског минимума и уплата доприноса од фебруара.

"Увијек постоји могућност да се проблеми ријеше прије ступања у штрајк, али мислим да нису велики изгледи да се ово ријеши, јер видимо да нас игноришу", рекао је Благојевић.

Директор "Комуналца" Милош Лазовић није желио да коментарише захтјеве радника док не обави разговор са начелником општине Радисавом Машићем.

Он је најавио да ће сасатанак са начелником бити организован до краја седмице, те да би, осим управе предузећа, састанку требало да присуствују чланови Надзорног одбора и радници "Комуналца".

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар