Власт штити криминал

Октобарски избори ће донијети дубинске промјене и садашња опозиција ће успоставити правни систем у Републици Српској који ће важити за све без обзира коју функцију обављали, поручио је лидер Српске демократске странке Младен Босић, гостујући на БН ТВ у емисији “Пулс”.

Република Српска 12.07.2014 | 07:09
Власт штити криминал

Босић је истакао да садашња власт подржава криминал и корупцију, те да има утицаја на правосудни систем што је потврђено именовањмем Милана Тегелтије за предсједника ВСТС БиХ.

Врховна власт је заштитник криминала и корупције и док се то не искоријени Република Српска нема будућност, поручио је Младен Босић.

“Милан Тегелтија је био један од тужилаца у случају против Милорада Додика још у првом његовом мандату. Послије ослобађајкуће пресуде И послије доласка Додика на власт Тегелтија има каријеру која га води у небо. Додик је спасио Лагумџију гласањем у Представничком дому Парламентарне скупштине од смјене а истовремено Лагумџија је ургирао да Тегелтија буде предсједник ВСТС-а” рекао је Босић.

Поред огромног утицаја на правосудни систем врх власти је учествовао и у другим бројним аферама и срљала у пропаст, сматра Босић.

Савез за промјене промовисао је Младена Босића у будућег премијера Српске уколико на октобарским изборима добије повјерење грађана. Босић истиче да ће ти избори бити прекретница и да ће означити крај садашње власти.

“Мислим да ће Жељка Цвијановић сигурно изгубити изборе. Биће тешка битка за предсједника Републике Српске али сам убијеђен да ће се грађани опредјелити за промјене јер свима је јасно да се у посљедњих 6 година Српска налази на низбрдици “ сматра Босић.

Влада и Народна скупштина Републике Српске су те које требају донијети суштинске промјене а не да сва власт буде сконцентрисана код предсједника што је код насслучај од када је Милорад Додик заузео ту функцију, поручује лидер СДС-а.

"Додик је исисао политичку моћ из других институција он је направио марионетску Владу која прати оно шта предсједник каже а не да сама доноси одлуке и приједлоге” оцијенио је Босић.

Српској су неопходни велики преокрети и велике реформе да би се извукла из дужничког ропства, поручио је Босић.

БН ТВ

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

Брчко

10.07.2014 21:35

Младене слажем се с тобом .Твоја мајка ми је била проф у школи и знам да си и ти добар и честит момак . Желим Ти пуно успјеха на изборима .Живио

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

10.07.2014 21:37

Свака цаст Босицу на компромисима са ПДП НДП И осталим.Сви морамо запети 100 посто да ово зло срусимо.Сви овдје имају своју улогу.Сад сви имају разлога да раде 100% и немозе неко реци да СДС није коректан.После избора треба попеглати ако има неких дуговања али од сада само кампања против црвене багре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

10.07.2014 21:40

Свака част предсједниче! Од октобра "чистимо челичном метлом" неправду и криминал! Нека нас се плаше криминалци и они који су пљачкали народно добро! Народу хљеба и правде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вукосавље

10.07.2014 22:04

НИСКОГРАДЊА ЛАКТАСИ МИ У ВУКОСАВЉУ МИСЛИМО ДА ЈЕ ВЛАСНИК НИСКОГРАДЊЕ дјаво који мозе да ради ста хоце и нама је преостало јос да се молимо богу јер замислите да вам у мјесто додје екипа људи из федерације са цетири тоне експлозива и сруси пола брда и остети пар куца и упласи становниство а без иједног потребног одобрења па ви пресудите ко је тај моцник звани ЉУБО ЦУБИЦ бозе молимо се

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

10.07.2014 22:28

АМА БОСИЦУ МОРАТЕ ПОКАЗАТИ ДА ВЈЕРУЈЕТЕ У ОНО СТО ПРИЦАТЕ, А СТО ЈЕ НЕСПОРНО ТАЦНО... И МОРАТЕ БИТИ ЗИВЉИ, ЕНЕРГИЦНИЈИ,,,ЉУТИ, РАЗОЦАРАНИ... ПОКАЗИТЕ ЕМОЦИЈЕ И ПОЗИТИВНУ ЕНЕРГИЈУ... НАПРИЈЕД, ВИ СТЕ ЈЕДИНА ОСОБА КОЈА МОЗЕ НЕСТО ДА УРАДИ, ДА СЕ РИЈЕСИМО ЦОВЈЕКА И ПОЛИТИКЕ КОЈА СЕ ЗОВЕ: "ЈА ПА ЈА И НИКО ДРУГИ НЕГО ЈААА!!!!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змаго

10.07.2014 22:45

Треба нам човјек као Младен Босиц.Подрска савезу за промјене и до побиједе на изборима у октобру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сипово

11.07.2014 00:09

До побједе и сретноооооооооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

11.07.2014 02:48

Прице, прице, прице. Кад додјемо ми на власт ми ћемо то, то ,то итд. итд. итд. Младене да постоји каква трећа опција у овом свему гласао бих за њих јер не вјерујем ни овима а ни вама. Били сте на власти па никога нисте процесуирали за криминал. Дусаници, Рогуљици итд итд. У мом граду за 2 године ваше власти успјели сте сваком домацинству послати бар по 10 опомена за дуг воде од прије 10-15 година. Не можете народу затворити оци. Тако сте исто говорили и пред локалне изборе да ће сви нацелници који су покрали паре бити гоњени и процесуирани па нисте. Ујео вук магаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО

11.07.2014 05:31

ВЛАСТ НИЈЕ ЗАСТИТНИК НЕГО УЦЕСНИК У КРИМИНАЛУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борик

11.07.2014 05:40

Нацелник зенга купио стан у Загребу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

11.07.2014 06:18

Ево у Градисци откад је СДС на власти теце мед и млијеко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Котор Варош

11.07.2014 06:45

Идејни творац корумпираног тужилаштва и судства је Џералд Селман кога је Баја као награду за стопирање оптужница поставио за предсједника Уставног суда Републике Српске. ЖАЛОСНО ЗА СВЕ ПОШТЕНЕ ГРАЂАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

11.07.2014 06:50

Само напријед али оштрије јер они други и другачији систем не разумију! Мора коначно неко стати на пут ПЉАЧКИ иначе ћемо молити да будемо у БиХ,кад се опљачка и ово што је остало!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

11.07.2014 07:11

Бивше европске комунистичке земље које су извеле праву реформу или лустрацију брзо су се консолидовале и иду напред (Чешка, Пољска, Словачка...) То код нас није могуће зато што наш комунизам није стигао на страним тенковима, он је домаћег поријекла и зато је дубоко укоријењен. Стари олигарси или њихови синови су били и остали добро повезани, дочепали су се друштвене имовине и сада су бизнисмени, а контролишу и многе партије (има међу њима и криминалаца из нижих слојева али њихов број није велики) ...Босић је и честит и писмен човјек, заслужује подршку, биће тешко са оваквим менталитетом направити заокрет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен Трн

11.07.2014 07:22

Гледао сам емисију синоћ. Овако како је више се не може. Човјек је у праву све што је рекао. Ако ћете доћи само да би сјели у фотеље умјесто Додикових, џаба нам све. Ево ја ти вјерујем,јер ми не преостаје ништа друго. И надам се да нећете разочарати све нас. Мој глас и породице имате. Нека вам је срећно и памет у главу. Да не буде као са Додиком јер ме је превеслао већ два пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

11.07.2014 07:25

За мог суграђанина Градишка. Док је владао СНСД погушили смо се колико је било меда и млијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

11.07.2014 07:32

Ево за неког истраживачког новинара тема. Провјерите да ли је на изградњи дома културе у селу Рогољи(Градишка), на његовом реновирању, посланик СНСД-а Ненад Кесић преко фирме ћерке и зета украо паре за цео један спрат тог дома. Дом је требао да има спрат, а мало су само замазали зидове урадили фасаду и отишли. Провјерите да ли је кад су се побунили мјештани рекао, хоћете ли ово што сте добили или да и ово рушимо? Тај безобразлук и лоповлук је невиђен и човјек је посланик у скупштини. Ево за СДС власт у Градисци тема нека провјере па нека хапсе кога треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драго

11.07.2014 07:57

Пита новинарка синоц Босица шта ако не могне све то урадити што обећава, каже Босић повући ћу се са мјеста на којем сам. Тако се ради, а не остати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фирма

11.07.2014 08:10

Хапсите Љубу Чубића јер је варалица повући ће многе привреднике у пропаст јер Нискоградња је за стецаја. Он је дузан на све стране а тек радницима... чувајте се

ОДГОВОРИТЕ
Name

милорад

11.07.2014 08:37

Ово сто је рекао Босиц да це се повуци у слуцају да не ураде оно сто су обецали је за постовање. Цовјек се и треба повуци ако види да је стање остало исто. Подрска СДС у октобру.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

11.07.2014 10:58

Па наравно да су власт и криминалци заједно. Претворили су Републику Српску у Сицилију медјутим народ никако да схвати да тамо гдје је мафија ту нема државе. Па у ТБ долази Космајац, Оливер Мандиц, Кристијан итд и нису они ту што воле Републику Српску и Херцеговину него дилују дрогу. Све су то ратни профитери - мафијасии нико не реагује, само што их је Мило избацио. Тај Мило никад није крао по Српској, нити је слао своје мафијаше али ви сте сви кренули за србијанском слугом Лакташенком који је ту постављен да унисти Републику Српску, да је опљачка и да гурне народ у криминал да би Странци рекли да треба уништити Републику Српску јер је сва у криминалу и јер народ није способан да је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

11.07.2014 11:44

Нека нама нашег предсједника какав Босић, какви бакрачи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

11.07.2014 12:41

Тако је госп, Босићу. Вријеме је да се криминалци скину са власти. Требају нам способни и поштени политичари. Само напред. Сви заједно до побједе - до промјене власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

11.07.2014 12:59

СВЕ ЈЕ ТО ЛИЈЕПА ПРИЧА,АЛИ ДЈЕЛА НИКАДА,СВИ ПОЛИТИЧАРИ ИСТО ПРИЧАЈУ И ОПЕТ СВЕ ПУКНЕ ПО НАРОДУ. КО МОЖЕ ВРАТИТИ ОВОЛИКЕ ДУГОВЕ,НАРАВНО НАРОД,НЕЋЕ СИГУРНО ОНИ КОЈИ СУ НАС ЗАДУЖИЛИ ДА БИ БОГАТИЛИ КУМОВЕ,ДЈЕЦУ ,ФАМИЛИЈУ ИТД.АКО БОГ ДА ВИДЈЕЋЕМО ПОНОВО ВАС НА ДЈЕЛУ АЛИ ЧИСТО СУМЉАМ ДА ЋЕ ТЕ УРАДИТИ ИШТА ЗА НАРОД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриот

11.07.2014 13:10

Босић открио топлу воду. То сви знају, то није ништа ново. Те две категорије одавно срађују међусобно и подржавају једни друге. Ту се неби ништа променило и да се власт промени. Све те критике једних и других само чине да се убрза политичка вртешка, како би се само замениле фотеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

11.07.2014 13:22

Главни криминал је у самом врху власти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

11.07.2014 14:49

Ама досадни сте брате, почните причати о инвестицијама и економији, ако имате шта. Знамо сви за криминал, али тако изборе не можете добити. Вријеме је да конкретно нешто понудите!? Та прича, држте лопова, не пије воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рамбо

11.07.2014 14:58

Када имате докторе осудјиване и са кривицним пријавама и судије које суде а украли су од народа народне паре и за то правосназно осудјени онда се нема ста даље реци. Слуцај у Мркоњиц Граду Дом здравља и Основни суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СК

11.07.2014 16:02

За посматраца: Мало си побркао лонцице. Који стари олигарси и њихови синови. Па децко драги док смо ми зивјели у Европи у то доба су Цеси, Пољаци, Словаци и остали долазили код нас као највеци биједници. Сједнес у ауто па у Мадјарску за 100 марака купис пун гепек. На границама показес онај твој укоријењени црвени пасос а они само одмахну руком да пролазис. Продјес цијелу Европу а да ти нико не завири у гепек. Овај твој капитализам захтијева висе контејнера од нових радних мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спаја

11.07.2014 17:23

Власт и јесте криминал!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далибор

11.07.2014 18:38

Огромно поштовање Младену Босићу. Влада на челу са Вама ће без икакве сумње без имало страха и огромном спремношћу урадити све како би се побољсало стање у Републици Српској. Нећи бити нимало лако ни једноставно након овакве владавине СНСД, али сигуран сам да сте ви једина особа способна да донесе крунске промјене. НАРОД ВАМ ВЈЕРУЈЕ, БУДИТЕ СИГУРНИ У ТО. Само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сетац

12.07.2014 07:36

Они штите своје тајкуне.То им је извор зараде од малверзација и новац за изборе.Долази и томе крај, народ је у то убјеђен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папаја

12.07.2014 12:11

Доста је више, лакша нам је била деведесет друга него ово сад. Па шта да дјеци оставимо? Дугове СНСД-а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

папаја

12.07.2014 12:12

Све су маске пале, испливао непотизам, лицемјерство, бахатост и безобразлук појединаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

крстић

12.07.2014 14:08

Вријеме је да ови оду јер су се и ови мишеви на локалу осилили превише надајући се да ће ова власт вјечно трајати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

12.07.2014 16:11

Тацно да се мора макнути СНСД. Господине Босиц, јеси ли спреман потписати предоставку или вец ста, ако СДС Кадар када додје на власт поцне се исто понасати као ови мафија Миленостра?

ОДГОВОРИТЕ