Бубало: Случај искреиран

Бивши министар привреде Србије Предраг Бубало, који је оптужен за злоупотребе приликом приватизације "Луке Београд", изјавио је да је цијели случај искреиран како би се на неког свалило незадовољство због резултата приватизације.

Србија 10.07.2014 | 15:23
Бубало: Случај искреиран

 

"Овде сам из пуке потребе да се оптужи један министар, на неког свали незадовољство приватизацијом, подлегне пропаганди и искористи прилика да се прикупе поени у борби против организованог криминала и корупције", рекао је Бубало, износећи своју одбрану пред Специјалним судом у Београду.

Он је нагласио да је Тужилаштво приликом подизања оптужнице требало да узме у обзир контекст, односно стање у привреди у периоду када је "Лука Београд" приватизована, јер је то предузеће, како је рекао, попут осталих било опхрвано великим дуговима.

"Министарство, нити ја лично нисмо се мешали у процес продаје акција `Луке Београд` и ни са ким нисам организовао криминалну групу и вршио незаконите радње приликом продаје тог предузећа", рекао је Бубало.

Оптужница из децембра прошле године терети Бубала за кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

За исто дјело и оштећење државног буџета за најмање 21 милион евра оптужени су и извршни директори Агенције за приватизацију Миодраг Ђордевић и Горан Мрђа, директор Центра за тржиште капитала Алексеј Мисаиловић, директор Акцијског фонда Александар Грачанац и директор Сектора за анализу, припрему и организацију продаје у Акцијском фонду Јасмина Драгутиновић.

За кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица оптужница обухвата и бившег директора Привредног друштва "Лука Београд" Мирослава Дробца и бившег финансијског директора тог привредног друштва Душана Косовца.

"Лука Београд" један је од предмета на списку 24 спорне приватизације.


Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар